Natuurwandelingen op Kreta in Neraidogoula: Een wandelgebied op Kreta met een van de belangrijkste ecosystemen van Kreta. Wandelen in een naaldbos is ook een hele ervaring, de blauwe lucht en het groen van de bomen heeft een betoverende werking. Het gebied van de wandeling is bekend om de goede honing! Overal onderweg komt u bijenkasten tegen. Het gebied ligt ingeklemd tussen de bergen. De top van de bergen is hier 2200 meter. U ziet in de winter en het voorjaar overal om u heen witte bergtoppen. Er zijn veel wandelpaden in het gebied. Dat geeft mogelijkheden van een dag wandeling tot meerdaagse wandelingen op Kreta.

Natuurwandelingen op Kreta in Neraidogoula – Selakano

Informatie Neraidogoula wandeling (1 dag): Avontuurlijk wandelen in de natuur van Kreta. Het naaldbos beschikt over veel wandelmogelijkheden. Er zijn verschillende wandelpaden tussen de bossen door met elke keer weer dat prachtige uitzicht tussen de bomen door, de blauwe lucht en bergen. De geur is onvergetelijk! Het wandelgebied ligt op een hoogte van 1.000 meter, de bergen om het wandelgebied zijn 2.200 meter hoog. Het hoogteverschil tijdens de wandeling is niet zo groot, maximaal 380 meter. In de ochtend geleidelijk stijgen en in de middag langzaam afdalen.

Een dag wandelen in de omgeving van Neraidogoula – Selakano

Natuurwandelingen op Kreta in Neraidogula zijn het hele jaar door mogelijk, alleen in de winter met sneeuw zijn de hoge bergtoppen niet altijd toegankelijk. Het naaldbos heeft zoveel wandelpaden, dat het moeilijk is om de juiste weg te nemen, je kunt er makkelijk verdwalen, maar gelukkig is alles er mooi. Dit is een gevarieerde wandeling in de natuur met bospaden, off-road wandelen en wandelen in een kloof met een rivierbedding.

De kloof van Neraidogoula

In het gebied tussen de pijnboombossen ligt de een kloof verstopt. Net waar we een uitzicht over de bergformaties hebben, gaat er een pad naar beneden, waar een prachtige kloof begint met aan beide kanten veel bos. Ook met lichte regen kunt u hier fijn wandelen, de bomen beschermen u tegen naar beneden vallend gesteente. De kloof heeft uitgeslepen rotsformaties met hier en daar een natuurlijke glijbaan van steen. De kleuren van de rotswanden zijn prachtig, zeker rond het middaguur als de zon door de kloof schijnt. Op sommige stukken heeft u prachtige doorkijkjes naar de bergen om ons heen. Of we hier ook wel eens andere mensen tegen komen? Misschien een verdwaalde wandelaar!

Grot van Neraidogoula: Aan deze grot heeft de wandeling haar naam te danken. Deze grot is een legende op Kreta. Er wonen feeën en als deze boos zijn, laten ze dat u zeker weten! Als de feeën boos zijn, laten ze water stromen uit de grot. Het vreemde is dat er regelmatig water stroomt uit deze grot. Zelfs in de hete zomer kan het water zomaar uit het niets stromen. In de grot is het in de zomer ook koud. Deze grot bezoeken we niet tijdens de dagwandeling.

Omgeving Neraidogoula – Selakano

Het gebied staat bekend om de vele bijen en de goede honing. In het gebied zijn veel roofvogels in de bossen. Er gaat door het wandelgebied ook een stuk van de E4 wandelroute op Kreta. Plaatsen in de omgeving: Selakano (Selakana), Males, Christos, Parsas en Metaxochori (Zuidoost-Kreta).

Wat mee te nemen voor de wandeling: Stevige wandelschoenen, water voor onderweg, maar er is onderweg ook drinkwater te vinden. Rugzak met lunch voor onderweg, crème voor insectensteken. U moet niet denken dat bijen gelijk achter u aan komen, het is een voorzorgsmaatregel.

Meerdaagse wandelingen 2-4 dagenSelakano

We hebben een mogelijkheid om in dit gebied een meerdaagse wandeling te doen. Een 2 daagse wandeling met 1 nacht een overnachting in een stenen hut, slapen tussen de bergen.

3-4 dagen wandelen op Kreta Neraidogoula: Deze meerdaagse wandeling is een pittige wandeling. De routes gaat door het Dikti gebergte bij Lassithi langs Selakano en gaat helemaal door naar Mirtos. Deze tour is totaal 70 kilometer met veel bossen en kloven onderweg. Op hoogte heeft u een prachtig uitzicht over de Zuidkust van Kreta. Deze wandeling is een “mono pati”, u wandelt van midden Kreta naar Zuidoost Kreta. Voor het losliggend gesteente moet u stevige schoenen aan. De wandeling bestaat uit bergwandelingen, kloven, grotten, Griekse dorpjes en bossen. De is een echte natuurwandeling op Kreta!

Informatie

Alle natuurwandelingen op Kreta worden begeleid door een gids, die u veel informatie geeft over de geschiedenis van Kreta, natuur, flora, fauna en cultuur. U geniet van maaltijden in de natuur of lokale Kretenzer taverna’s. Het tempo van de wandeling wordt bepaald door de wandelaars zelf, u bent dus niet afhankelijk van bus- of boottijden. Wij adviseren u goede wandelschoenen met sokken te dragen om blaren en ander letsel te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om zonnebrand, een hoed of pet, water en een snack voor onderweg mee te nemen.

Wandelen en accommodatie op Kreta: Onze appartementen zijn direct aan zee gelegen en geschikt voor iedereen: familie en groepen, maar ook voor twee personen of singles.

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.