Patsos kloof hiken en wandelen op Kreta

Patsos kloof hiken en wandelen op Kreta: Een spectaculaire kloof, waar u veel zult moeten klimmen en klauteren. De Patsos canyon loopt door een prachtig wandelgebied op Kreta. De route door de kloof staat goed aangegeven. U wandelt langs en door riviertjes. Voor deze wandeling heeft u goede wandelschoenen nodig (eventueel een paar extra droge sokken), een rugzak en genoeg water. In de winter is er veel stromend water.

Laatste update: 30.09.22: Patsos kloof hiken en wandelen op Kreta – Patsos canyon Kreta Griekenland – prachtig wandelgebied op Kreta – hiken in Patsos kloof Kreta – Agios Antonios Patsos Kreta

Gedurende de zomer is dit een heerlijke wandeling, u wandelt veel in de schaduw, dus het is niet te heet! In het voorjaar stroomt er nog flink wat water door de riviertjes en u zult veel door het water moeten wandelen. Alles staat dan in bloei, dus u kunt genieten van veel verschillende bloemen en planten in de kloof. In het najaar is er minder water in de kloof, dat maakt deze wandeling een stukje makkelijker. Als u de Patsos kloof wilt wandelen in de winter, moet u meer wandelervaring hebben, omdat het na regenbuien een uitdagende wandeling is. Bij sommige weersomstandigheden is de kloof zelfs helemaal niet toegankelijk.

Patsos kloof hiken en wandelen op Kreta – Algemene informatie over de wandeling & hike

De wandeling begint op een hoogte van 520 meter, u wandelt door tot 180 meter hoogte, door een kloof met hoge rotsen aan beide kanten. U klimt maximaal tot 60-70 meter hoogte, de afdaling loopt door tot wel 340 meter. De natuur in de Patsos kloof is prachtig en is zeker net zo mooi als de Samaria kloof. In sommige wandelboekjes wordt deze kloof als makkelijk beschreven, maar naar onze mening is dit zeker niet één van de makkelijkste wandelingen op Kreta. In de zomer doet u ongeveer 2,5 uur over deze wandeling, maar als er veel water in de kloof staat kan het langer duren.

Deze wandeling is ongeveer 7 kilometer. Mogelijkheden: van april tot eind december (moet wel droog geweest zijn in de bergen). Moeilijkheid: klimmen maar hoofdzakelijk dalen, ladders, bruggen en een tunnel. Het is vooral klauteren over de rotsen langs de beek van de Patsos Kloof. Er hangen wel touwen langs de rotswand.

Routebeschrijving Patsos kloof: U begint met wandelen vanaf de hoofdweg Rethymno – Amari. Voor het plaatsje Patsos ligt de kloof van Patsos. Er staan borden aangegeven naar de Patsos kloof en een taverna. Hier begint de wandeling van de kloof.

Patsos kloof hiken en wandelen op Kreta – De avontuurlijke hike door de kloof van Patsos

Het kerkje Agios Antonios Kreta: Na de taverna loopt u gelijk de kloof in, u volgt de beek die beneden door de kloof stroomt. Na een paar honderd meter komt u bij de kerk van Agios Antonios uit. Dit kerkje is gebouwd in een rots. Voor de kerk staan allemaal krukken, die men hier heeft achtergelaten. Dit is een plek waar nog altijd wonderen gebeuren. De hoeveelheid mensen die hier met krukken komen, moet immens zijn. Onder de boom liggen stapels krukken, die mensen hier hebben achtergelaten. Voor de kerk hangen bidplaatjes en iconen voor wensen en vragen aan de heilige Antonios. Na de kerk volgt u het pad langs de beek verder de kloof in. U passeert een houten brug, die over de rivier gaat.

Via een houten trap loopt u verder naar beneden. Onderweg komt u veel grotten tegen. Als u een stuk afgedaald bent, komt u bij een kleine tunnel die een doorgang geeft tussen de rotsen. Hier moet u doorheen klauteren met een ketting die aan de rotswand hangt.

Als er veel water stroomt is dit een avontuurlijke onderneming! Vanaf dit punt loopt u verder door de kloof met aan beide kanten hoge rotsen. De rotsen zijn begroeid en zien er spectaculair uit. U wandelt nog een paar kilometer door het midden van de kloof . Daarna komt u bij een rots uit, waar u via een smal pad met touwen langs de wand loopt. De kloof eindigt bij een tunnel onder de hoofdweg, daar moet u naar boven klimmen. Dan gaat u naar links en komt u later op een geasfalteerde weg uit. U wandelt dan langs het mooie meertje door tot de kruising naar Rethymnon.

U kunt ook door de tunnel wandelen tot aan het meer. Voor het meer gaat u naar boven om op de kruising naar Rethymnon uit te komen. Het is moeilijk om met eigen vervoer terug te komen bij Patsos. U kunt natuurlijk de kloof terug wandelen. Liften tot u weer voor het dorp Patsos uitkomt is een goede optie, u wordt altijd meegenomen. Wij wandelen deze kloof altijd met een gids en verzorgen dan ook vervoer voor u.

Sitemap wandelen op Kreta: Een pagina vol met wandelingen op Kreta, er zijn onbegrensde mogelijkheden voor wandelaars op Kreta. We beschikken over wandelroutes die u zelf kunt bewandelen, maar wij bieden ook wandeltochten op Kreta met een gids. U kunt in de zomer en in de winter wandelen op Kreta.

Fotoboek over wandelen op Kreta en Patsos kloof: Op deze pagina vindt u een overzicht van onze wandelfoto’s. Door de jaren heen zijn het wel veel foto’s geworden en we hopen u een overzicht te geven wat er er allemaal mogelijk is op Kreta voor een leuke wandelvakantie

YouTube wandelfilms over Kreta en Patsos: De laatste jaren hebben we veel filmpjes van het wandelen gemaakt, zodat u kunt zien wat we te bieden hebben op Kreta aan wandelvakanties. Alle filmpjes zijn in de zomer en winter gemaakt. Elke week zetten we er wel wat nieuws bij. U vindt hier zeker ook flimpjes over de Patsos kloof hiken en wandelen op Kreta.

Wandelen en accommodatie op Kreta: Onze appartementen zijn direct aan zee gelegen en geschikt voor iedereen: familie en groepen, maar ook voor twee personen of singles.

Nieuws over wandelweek Kreta: Voor dagelijks nieuws over excursies in onbekende gebieden in Kreta. We maken zomer en winter dagelijks uploads van onze tours op het eiland. Of het nu een fotoreportage is of een recept voor Grieks koken, het komt allemaal op onze nieuwspagina voor. Veel kijk plezier.

Excursies: Een pagina vol met alle excursies die u op Kreta kunt ondernemen. Excursies voor de zomer en winter op een eiland dat 12 maanden per jaar meer dan de moeite waard is.

Video Patsos Kloof: Begin november, heerlijk wandelweer. Patsos kloof hiken en wandelen op Kreta. Video van Patsos op Kreta in december: er is veel water en klimmen is noodzakelijk, in de zomermaanden ziet het er anders uit.

Patsos kloof hiken en wandelen op Kreta