Wandelgebied Kreta Skotino Kokkini Hani: De naam van het dorp waar we als eerste heen lopen betekent ‘donker’, vanwege de nabijgelegen grot waar we niet zullen komen tijdens deze wandeling. Via een oude kalderimi, waar al honderden jaren mensen hebben gelopen nog voor wij in de auto’s zaten, lopen we door een bamboerivier en door een sinaasappel- en citroengebied naar een kerkje in het dorp. We verlaten het dorp via zandpaden, door olijfvelden, op weg naar de picknick-plek. Na de lunch bij een verscholen kerkje tussen de pijnbomen lopen we langs een droogstaande waterval via landweggetjes naar een eeuwenoud dorpje met eigen waterbron waar de tijd heeft stil gestaan. Vanaf hier lopen we via een andere weg weer terug naar de auto.

Wandelgebied Kreta-Skotino-Kokkini-Hani – Informatie over de wandeling

Benodigdheden: Stevige schoenen of goede sportschoenen, eventueel een wandelstok, hoed of pet, water.

Niveau wandeling: Deze wandeling kan door bijna iedereen gewandeld kan worden. We kunnen namelijk tijdens de wandeling veel verschillende richtingen op. Deze wandeling is ook geschikt voor 50+ en 60+ wandelaars. In dit wandelgebied op Kreta zijn verschillende wandelingen mogelijk; variërend van 12, 16 tot 18 kilometer en met een hoogteverschil van 180 meter. We hebben de routes voor al deze wandelingen zelf uitgezet. U kunt deze wandelingen ook individueel met behulp van een GPS doen, maar er zijn onderweg geen borden of aanwijzingen.

Beschrijving Skotino wandeling

Deze wandeling gaat door het dorp Skotino via een bamboelaantje naar de heuvel waar de grot van Agia Paraskevi verstopt ligt. De geheimen van deze grot bewaren we voor ons zelf, maar willen u er graag een keer over vertellen! De Skotino-grot, de grot van Agia Paraskeviis één van de belangrijkste heilige grotten van Kreta sinds de late Neolithische periode.

In de grot kunt u genieten van indrukwekkende stalagmieten en stalactieten. Bij de ingang van de grot bevindt zich de kerk van St. Paraskevi. Ga niet op uw eigen houtje zomaar afdalen in de diepe en donkere gedeeltes van de grot! Na de grot zetten we de route voort langs zandpaden en dwars door de natuur. U ziet onderweg wijnbouw en veel grote Agaves. We stoppen bij een kleine kerk uit 1400, hier zijn ook nog fundamenten van een oud klooster.

Skotino-Kokkini-Hani – Meer informatie over wandelen op Kreta

Het pad gaat verder door een gebied met veel kleinere grotten. U ziet elke keer de zee op de achtergrond liggen met in het midden Dia eiland. Vanaf hier lijkt het eiland Dia echt op een krokodil.

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.