Wandelpaden op Kreta, Koxari, Haraso & Voritsi: Deze wandeling is niet makkelijk te vinden, geheime weggetjes door olijfgaarden, dorpjes en langs een klooster. Deze wandeling wordt niet aangegeven met stippen of bordjes. We hebben regelmatig een mooi uitzicht over de zee. We wandelen door dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan.

Categorie en zwaarte van de wandelpaden Koxari en Haraso

Dit is geen zware wandeling, er zijn veel verschillende wandelpaden, maar we wandelen ook veel van het pad af door de natuur en olijfgaarden. We kunnen deze rondwandeling makkelijk aanpassen, voor beginnende en gevorderde wandelaars. In het begin van de wandeling moet u een stuk veel klimmen over een landbouwpad en door olijfgaarden. Het grootse deel van de wandeling is een glooiend landschap. De route gaat langzaam naar beneden om weer bij het beginpunt uit te komen.

Wandelpaden op Kreta – Rondwandeling door dorpen op Kreta

Informatie over de wandeling: Deze wandeling is ook zelfstandig te doen vanaf de accommodatie. U kunt met de auto, transport of onder begeleiding naar het beginpunt van de wandeling. U kunt ook terug wandelen naar uw accommodatie. Dit is een makkelijke wandeling. De wandeling begint op een hoogte van 138 meter, het hoogste punt tijdens de wandeling is 411 meter. Deze rondwandeling is 10 kilometer, maar we kunnen de rondwandeling nog uitbreiden naar 20-25 kilometer. Deze wandelroute is 12 maanden per jaar bewandelbaar.

Wat mee te nemen voor de wandeling

Wandelschoenen of sportschoenen met goed profiel. Water voor onderweg. Rugzak met lunch voor onderweg.

De wandeling Koxari, Haraso en Voritsi: Een onverwacht mooie wandeling dwars door de natuur over wandelpaden op Kreta, maar ook dwars door velden en olijfgaarden. Het hoogteverschil is niet meer dan 300 meter. Onderweg gaat de wandeling door 3 karakteristieke dorpjes. In de dorpen wandelen we door veel kleine zijstraatjes, om een goede indruk te geven van de dorpjes op Kreta. Tijdens de wandeling is het uitzicht over zee naar het eiland Dia echt prachtig. Onderweg stoppen we bij een klooster. We komen op genoeg mooie plekken voor een gezellige picknick.

Wandelpaden op Kreta – Informatie over de dorpen onderweg

Dorpen onderweg: Koxari, Haraso en Voritsi. We geven hieronder een korte beschrijving van de dorpjes.

Koxari, Kreta: Dit dorp ligt ongeveer 25 kilometer van Heraklion. In het jaar 1577 is het dorp voor het eerst geregistreerd als Coxari. Vanaf de Turkse overheersing in 1671 heeft het dorp de naam Koksari gekregen. Nu staat er op het bord toch echt Koxari. Het is een oud dopje met mooie smalle straatjes, verstopt tussen de citroen- en sinaasappelbomen. In de omgeving ligt het klooster Eleousa.

Eleousa Klooster op Kreta: Het klooster Eleousa wordt ook wel het Kyra Eleoussa klooster of Keras Eleousas Klooster genoemd. Vanuit het klooster Eleousa heeft u met helder weer uitzicht op de berg Psiloritis op Kreta en de Dikti. U heeft hier ook een prachtig uitzicht over zee en Dia eiland. Het klooster heeft een mooie gerenoveerde binnenplaats. Klooster van de Maagd Maria Kreta Eleousa: Dit klooster is gewijd aan de Hemelvaart van de Maagd Maria. Het klooster werd opgericht aan het einde van de 16e eeuw. Vandaag de dag valt het samen met het klooster van Agarathos. Het klooster ligt tussen de plaatsen Voritsi, Koxari, Haraso en Skotino.

Haraso Kreta

Dit dorp wordt soms ook beschreven als Charaso. Een prachtig oud dorpje met een olijvenfabriek en een oude school. Bij de oude school is nog te zien hoe de kinderen vroeger de school hebben beleefd, tussen de schoolmuren in een klein bergdorp, verstopt in de heuvels. Vanuit het dorp gaat er een oude kalderimi naar het klooster van Eleousa. Even buiten het dorp staan nog de resten van 4 oude windmolens van natuursteen. Een geweldig uitzicht! Het dorp heeft een oude kerk die naast de nieuwere kerk staat.

Voritsi, Kreta: Dit dorpje staat soms ook aangegeven als Voros. Een klein dorp met een pleintje en nauwe straatjes. Een prima startpunt voor de vele wandelmogelijkheden die zich in de omgeving bevinden.

Wandel gebieden op Kreta

Om een goede indruk te krijgen van het ‘echte’ leven op Kreta, is het leuk om deze rondwandeling te doen. De dorpen Koxari, Haraso en Voritsi liggen niet ver van de kust verwijderd en zijn echt leuk om te bezoeken. Er zijn meerdere routes mogelijk in deze omgeving, van een makkelijke wandeling tot zwaardere en lange wandeling. Om van dorp naar dorp te gaan, moeten olijfgaarden doorkruist worden en paden gevolgd worden. Door de wirwar van de vele paden, is het wel handig om een GPS te gebruiken of anders met ons een keer meegaan. Onderweg staat er namelijk geen route aangeven

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Mail ons voor meer informatie

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.