Meerdaagse jeepsafari op Kreta Griekenland: U ontdekt het Kreta waar anderen nooit zullen komen in 2, 3 tot 5 dagen off-road in een jeep door Kreta.

We bieden u een ander soort vakantie aan: in 5 dagen met jeeps door Kreta Griekenland. Ontdek het Kreta waar anderen nooit zullen komen, via 500 kilometer ongeasfalteerde wegen. Veel mensen zijn al eens op Kreta geweest, maar wij willen u graag op een andere manier kennis laten maken met het onbekende Kreta.

Meerdaagse JeepsafariMeerdaagse jeepsafari op Kreta Griekenland

Wij bieden u diverse manieren aan om van een ander soort vakantie te genieten, een vakantie die u niet zult vinden bij een touroperator. We zijn een klein bedrijf met eigen accommodatie en maken gebruik van onze jarenlange ervaring en kennis op Kreta. U hoeft alleen maar voor uw vliegticket te zorgen, dan doen wij de rest! We zullen u een omschrijving geven van wat u kunt verwachten van Kreta off-road vakantie in 5 dagen. Deze speciale jeepsafari doen we het hele jaar door, want zeker in de winter is deze de moeite waard en een echte aanrader.

Off road vakantie Kreta – Meerdaagse jeepsafari op Kreta Griekenland

U ontdekt Kreta Griekenland op een andere manier, deze vakantie is geschikt voor iedereen. We bezoeken plaatsen die voor velen onbekend gebied zijn. U ontdekt zo de mooiste plekjes van Kreta! We doen onderweg veel bezienswaardigheden van Kreta Griekenland aan. Het is wel even wat anders dan Kreta bekijken per tourbus. De tour kunt u geheel zelf rijden, maar we kunnen ook een chauffeur voor u organiseren. U kunt deze vakantie individueel boeken, maar ook met een groep. De minimale deelname is 9 personen. We beschikken zelf over accommodatie, maar we zullen onderweg ook op andere plaatsen verblijven.

Dagindeling van Kreta off-road in 5 dagen: We vertrekken elke ochtend rond 9.00 uur na een stevig ontbijt! We eten onderweg in kleine taverna’s of we maken zelf ons eten klaar. ’s Avonds zorgen we altijd voor een leuk onderkomen met eten erbij. Ook komen we regelmatig terug op Zorbas Island in Kokkini Hani.

Benodigdheden voor Kreta off-road

Neem niet te veel bagage mee! Twee paar goede schoenen, genoeg sokken, een paar badhanddoeken, slaapzak (als u die niet heeft kunnen wij er voor zorgen), zwemkleding, regenkleding (voorjaar, najaar en winter op Kreta) en een warme trui. U kunt zelf prachtige foto’s maken in de wildernis van Kreta. U krijgt van ons op de laatste dag een DVD met foto’s en film van de gehele reis door Kreta.

Let op: de jeepsafari’s zijn niet geschikt voor mensen met hoogtevrees en wagenziekte.

We rijden rustig en maken er geen race van. Iedereen kan rijden, we zorgen ervoor dat u weet wat we doen. We laten u op de eerste dag altijd zien hoe een jeep reageert in het onverharde terrein. Het is de kunst om zo te rijden dat u veel ziet van Kreta. Onze tour bestaat uit: natuur op Kreta, dorpen op Kreta, cultuur op Kreta, fauna op Kreta, gezelligheid op Kreta, actie op Kreta. We vertellen u tijdens het eten altijd wat we later op de dag gaan doen. De jeeps kunnen open, maar met minder weer houden we de jeeps dicht.

Rijden met een jeep op Kreta

We kunnen op deze pagina niet te gedetailleerd ingaan op de omschrijving van onze routes, omdat het nogal eens voorkomt dat routes worden gekopieerd. Als u persoonlijk meer vragen heeft over de route, kunt u ons altijd mailen.

Beschrijving van het programma Kreta Griekenland off-road in 5 dagen

1ste dag: Aankomst en kennismakingsdag. ’s Avonds kunt u genieten van een avondmaaltijd op Zorbas Island. We geven u deze avond informatie over de tour en wat u allemaal te wachten staat. We nemen ook het eerste deel van de route door. Het is eigenlijk een tour die u individueel en in groepsverband meemaakt. Het gebeurt wel eens dat we een sleepkabel nodig hebben om een collega in een andere jeep verder te helpen. De eerste overnachting is op Zorbas Island in Kokkini Hani. Bij een grote deelname bieden we nabij Zorbas Island gelijkwaardige accommodatie aan.

2de dag: Kreta jeepsafari 4×4: Oost- en Midden-Kreta. Om 8 uur hebben we ontbijt op Zorbas Island. Rond 9 uur vertrekken we richting het dorp Galipe (Kokkini – Galipe). Onderweg bezoeken we een antiek kerkje waar geen geasfalteerde weg naartoe gaat. Ook stoppen we bij een mooie diepe grot waar we lopend naar beneden afdalen. We stoppen voor koffie in Galipe. Vanuit Galipe gaan we richting Lassithi (off-road). Als we in de middag op het mooie plateau van Lassithi zijn aangekomen dan gaan gezellig lunchen in een kleine Griekse taverna (deze kosten zijn voor eigen rekening), die bekend staat om zijn heerlijke rookvlees gerechten. Ook hebben ze diverse soorten Griekse kaas en ovenschotels. U kunt hier zeer voordelig eten.

Lassithi Plateau – Meerdaagse jeepsafari op Kreta Griekenland

Het plateau van Lassithi ligt op een hoogte van 900 meter en wordt omringd door het Dikti-gebergte. Na de lunch doorkruisen we deze hoogvlakte van Lassithi. U krijgt hier veel indrukken van alle mogelijke landbouw op Kreta. Aardappels kunnen hier soms wel 3 keer per jaar geoogst worden. Lassithi aardappelen staan bekend om de heerlijke smaak! Na het gehele plateau van Lassithi gezien te hebben, zakken we via een asfaltweg af richting Kera. In Kera stoppen we bij een mooi klooster (Moni Kerodiotissas). Soms is het klooster dicht, dan bekijken we het helaas alleen van buiten. Na Kera gaan we richting Krasi, waar we de dikste boom van Kreta kunnen bewonderen: een eeuwen oude Plataan. Daarna rijden we weer off-road verder, om via een mooie slingerweg terug te keren in Kokkini Hani. We overnachten weer op Zorbas Island.

Het zuidelijke deel van Kreta – Meerdaagse jeepsafari op Kreta Griekenland

3de dag: Vandaag maken we ons op voor een reis met overnachting in Zuidoost-Kreta. Op de lijst van benodigdheden staat een slaapzak, die kunt u nu meenemen. Over het algemeen hebben de appartementen dekens, maar we hebben het een paar keer slecht getroffen. Om 08.00 uur ontbijten we bij Zorbas Island en om 09.00 uur vertrekken we over de gewone weg richting Agios Nikolaos. Daarna gaan we door naar Istro. Na Pirgos rijden we off-road richting het zuiden van Kreta. Bij Agios Georgios bezoeken we een mooi binnenmeertje dat gelegen is aan de Libische zee.

Makrigialos – Meerdaagse jeepsafari op Kreta Griekenland

Vervolgens rijden we richting Ierapetra om van daaruit terug te gaan naar het punt waar Kreta op haar smalst is. We rijden hier off-road en komen op een plek met een prachtig uitzicht waar u de Egeïsche en Libische zee ziet liggen. We rijden nu een lange weg (off-road) langs de berg van Thripti. Een adembenemend natuurgebied! Via een onverharde weg rijden we naar Makrigialos waar we gaan eten in een taverna (deze kosten zijn voor eigen rekening). Na Makrigialos gaan we de middag onverhard doorbrengen in de bergen en bezoeken een prachtig verlaten schaapherdersdorp. We overnachten in de omgeving van Ierapetra en dineren daar ook.

4de dag

We ontbijten in Ierapetra en vertrekken om 09.00 uur richting Zuidwest-Kreta. We doen inkopen in Ierapetra om in de middag te picknicken in de bergen. In de ochtend rijden we afwisselend over geasfalteerde en off-road wegen. Na Keratokambos gaan we hele stukken onverhard langs de zuidkust van Kreta. Na het dorp Tsoutsouros gaan we picknicken in de bergen. We rijden in de middag door tot aan Agia Galini. Na Agia Galini gaan we door naar Preveli. Bij Preveli wandelen we een stuk door het water om het mooie strand daar te bekijken; dit is weer een avontuurlijke omgeving. In de omgeving van Preveli overnachten en dineren we.

Weer terug naar Noord-Kreta

5de dag: Na het ontbijt gaan we om 09.00 uur richting de Ida-berg, de hoogste berg van Kreta (2456 meter). Tegen de avond komen we terug bij onze accommodatie Zorbas Island voor een gezellige Griekse meze avond. We genieten samen aan lange tafels van alle beroemde hapjes uit de Griekse keuken. We bekijken tevens onze foto’s en film van de eerste dagen.

6de dag

Een rustdag om lekker er zelf op uit te trekken: u kunt het beroemde Knossos bezoeken, een dagje strand, shoppen in Heraklion, of fietsen met een Zorbas mountainbike. U kunt natuurlijk altijd bij ons terecht voor informatie over leuke uitstapjes.

7de dag: Een verrassende dag; we gaan vandaag in twee persoons wagentjes de bergen in. Over dit uitsapje houden we ons stil, maar het zal een leuke afsluiting van een avontuurlijke week op Kreta worden! ’s Avonds na een lange warme douche, organiseren we een barbecue-avond op Zorbas Island. Dit is de laatste dag van een lange toer door Kreta. (80 kilometers)

U heeft nu totaal zo’n 500 kilometer gezien van Kreta en bent op plekken gekomen, die voor anderen altijd geheim zullen blijven. Tijdens de barbecue avond krijgt u van ons een usb stick of toegang tot de cloud waar alle belevenissen opstaan van deze week! Dit wordt vaak een lange nacht! Veel mensen blijven na een week Kreta off-road nog een weekje op Zorbas Island logeren. Er zijn er zelfs bij die dan nog een extra dag jeepsafari met ons meedoen. Ook ons strand is prachtig en het ligt direct voor de deur van Zorbas Island. En als u het na deze week voor gezien houdt, dan brengen we u de volgende dag naar de luchthaven van Heraklion.

Aanvullende informatie off road rijden in Griekenland

Onze routes zijn zo uniek, dat we bij aantal jeepsafaries geen omschrijving hebben gegeven, omdat we het kopiëren van onze tochten tegen willen gaan. Alle tochten, jeeps, brandstof, accommodatie, transfer, ontbijt en avondeten zijn bij de prijs inbegrepen (tenzij anders aangegeven).

Prijs loopt uiteen, het hangt er een beetje van af of u alleen meedoet, of u met twee personen in een jeep wilt zitten, of dat u de reis boekt met meerdere personen. De goedkoopste mogelijkheid is als u boekt met 3 tot 4 personen. Vraag maar een prijsopgave aan! We proberen deze avontuurlijke vakantie zo betaalbaar mogelijk te houden. Ook zijn er mogelijkheden voor motorrijders.

Jeepsafari op Kreta fotoboek: Klik op deze link voor de leukste jeepsafari foto’s van Kreta door de jaren heen.

Jeepsafari in KretaEen overzicht van al onze jeepsafari’s. Leuke tours, informatie en mogelijkheden. Tevens bieden wij een 2-daagse jeepsafari en een 3-daagse jeepsafari aan. Tijdens een jeepsafari ziet u veel van het ongerepte Kreta en het is een dag vol actie, natuur en cultuur. Een jeepsafari kan zowel ’s winters als ’s zomers gedaan worden.

Andere excursies en workshops op KretaExcursie informatie over Kreta, actieve groepsexcursies, outdoor vakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties

Meer informatie

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.