Meivakantie op Kreta 2025

Meivakantie op Kreta 2025: Kreta is een geweldige vakantiebestemming die voor iedereen wat te bieden heeft en in de zomer schijnt er de zon altijd. Maar hoe is het eigenlijk in de lente op Kreta? Het zuidelijk gelegen eiland heeft een mediterraan klimaat en in mei begint normaal gesproken de droge periode die tot het najaar duurt. De meeste dagen is het dan mooi en zelfs zomers weer, maar er kan een bewolkte dag tussen zitten. Er is nog kans op een verdwaalde regenbui voordat de zomer echt onafgebroken regeert. Over het algemeen is het weer prima voor een vakantie vol buitenactiviteiten.

Vakantie Kreta 2025 agenda – Meivakantie op Kreta 2025

Ieder jaar hebben we een uitgebreid excursieprogramma met een aantal vaste excursies en ook weer nieuwe excursies op Kreta. Waarschijnlijk ben je benieuwd welke activiteiten we het komende seizoen bij Zorbas Island organiseren. In deze agenda voor Kreta geven we een overzicht van een aantal activiteiten waarvan we denken dat die je zullen interesseren. Vooral speciale excursies en activiteiten zullen we hier uitlichten. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld meerdaagse excursies, zoals kookweken en wandelweken op Kreta. Ook kun je hier meer informatie vinden over nieuwe excursies die we aan ons programma hebben toegevoegd. Wandelweken zijn op aanvraag altijd mogelijk indien de hieronder genoemde data niet geschikt zijn. Agenda 2025 is ook online: Zorbas Agenda 2025

Eten op Kreta in de meivakantie

U kunt thuis natuurlijk altijd een maaltijd laten bezorgen, maar u kunt ook tijdens uw vakantie op Kreta kookinspiratie opdoen tijdens een kookcursus Grieks koken. U leert dan heerlijke gezonde Griekse gerechten koken, die helemaal niet ingewikkeld zijn. Op dinsdag gaan we met onze gasten in de buitenlucht koken in een olijfboomgaard. Hier groeien nu de olijven, die in de winter geperst gaan worden voor de olijfolie. Deze Extra Virgin olijfolie is de basis van alle gezonde mediterrane gerechten. Andere geheimen van de Griekse keuken geven we u tijdens de kookcursus.

Snorkelen in de meivakantie op Kreta 2025

snorkelen : De mooiste plekken voor het snorkelen zijn niet altijd makkelijk te bereiken. De locatie waar we woensdag gaan snorkelen is bijvoorbeeld niet per auto te bereiken. Dat betekent dat we eerst een stukje moet wandelen voordat we op een strand in een afgelegen baai komen, waar het prachtig is om te snorkelen. De wandeling gaat door de nog onbekende Martsalo kloof aan de zuidkust van Kreta. Het ongewone landschap in de kloof wordt vooral gekenmerkt door de Kretenzische dadelpalm die hier groeit. De kloof is ongeveer maar 2 kilometer lang. Voorafgaand aan deze excursie wandelen en snorkelen, geven we op dinsdagmiddag wel eerst snorkelinstructies in het zwembad van Zorbas Island.

Onbekend Kreta in de meivakantie 2025

Kreta is een van de populairste vakantieoorden aan de Middellandse zee, maar het heeft veel meer te bieden dan zon, zee en uitgaansgelegenheden. De gemiddelde toerist die voor de eerste keer op Kreta komt, ziet niet veel meer dan het vakantieoord aan de kust en de standaard bezienswaardigheden. Wij doen dit graag anders en daarom laten wij op donderdag onze gasten een ander beeld van het eiland zien, het nog onbekende Kreta. Er zijn bijvoorbeeld veel prachtige bergdorpen op Kreta waar de lokale bevolking nog niet vaak toeristen gezien heeft. Hier is het leven nog eenvoudig en traditioneel en hebben onze gasten het gevoel alsof we terug in de tijd gaan.

Zeilen op Kreta in de meivakantie 2025

Een excursie die nooit verveelt, is een dagje met de boot weg. Onze gasten vragen vaak al bij aankomst of we ook een boottocht op Kreta organiseren. Als de weersomstandigheden het toelaten varen we vrijdag met de boot. De Zorbas boot vaart ons naar een baai waar het water rustig is en we voldoende tijd hebben om te snorkelen en te zwemmen vanaf de boot. Kreta heeft een prachtige natuur, ook onder water.

Kookworkshop Grieks koken in de mei vakantie 2025

Onze kookworkshop Grieks koken is enorm populair. Deze kookworkshop is in de buitenlucht, waarbij u een aantal heerlijke Griekse gerechten leert koken. Maar omdat niet iedereen van koken houdt, organiseren we op dinsdag een combinatie van kookworkshop en wandelen op Kreta. Hierbij gaat een deel van de groep dus het eten voorbereiden en het andere deel gaat wandelen. Voor de lunch komt iedereen bij elkaar om de kookkunsten te proeven.

Wateractiviteiten in de meivakantie

In de lente op Kreta is het al heel zonnig en dagelijks loopt de temperatuur steeds een beetje op. Vooral deze week zal de tweede helft perfect zijn voor wateractiviteiten op Kreta. Donderdag gaan we naar een locatie op het eiland waar het leuk is om te snorkelen. Deze snorkelexcursie in de meivakantie is voor iedereen, zelfs als u nog nooit gesnorkeld heeft. Daarom geven we op zondag voorafgaand aan deze excursie een les in snorkelen in het zwembad. Vrijdag is er een boottocht met de Zorbas-boot naar onder andere de baai van Agios Georgios bij Chersonissos. In de baai kunt u snorkelen naar de grot in het water, zwemmen of luieren op het dek van de boot.

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Fotoboek Mei vakanties op Kreta 2025

Agenda 2025 is ook online: Zorbas Agenda 2025

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.