Buiten koken op Kreta Griekenland

Buiten koken op Kreta Griekenland: Om het koken in de buitenlucht een geweldige ervaring te laten zijn, kiezen we ieder jaar voor onze kooklessen een geschikte locatie uit.

Voor onze kookcursus in Griekenland hebben we dit jaar wel een heel bijzondere kookplek gecreëerd. Zoals velen al wel weten, is dat wij voor onze gerechten alleen onze eigen olijfolie gebruiken. Om een goede kwaliteit olijfolie te kunnen garanderen, hebben wij een eigen olijfboomgaard waar we ieder jaar onze olijven oogsten. Tussen deze prachtige olijfbomen hebben we dit jaar faciliteiten voor het koken gebouwd om zo het buiten koken op Kreta naar een hoger niveau te brengen.

Eigen moestuin en kruidentuin Griekenland

Behalve de olijfbomen en de faciliteiten die we nodig hebben om te koken, hebben we bij de nieuwe kookplek onze eigen kruiden, groente en fruit.

Onze moestuin begint al aardig vorm te krijgen en ook de kruidentuin ziet er veelbelovend uit. Niets is zo lekker als koken met verse producten, die bovendien onbespoten zijn. Als deze ook nog uit eigen tuin komen en zongerijpt zijn, smaakt een maaltijd nog lekkerder.

Kooklessen volgen in Griekenland

Op het Griekse eiland Kreta organiseren we al jaren kooklessen, zowel voor een dag als voor meerdere dagen. Dankzij het heerlijke zonnige klimaat kunnen we bijna altijd in de buitenlucht koken. Wij hebben veel recepten uit de Griekse keuken, die wij graag met onze gasten delen.

Tijdens de kooklessen laat onze kok u zien hoe eenvoudig het is om een smaakvolle gezonde maaltijd op tafel te zetten. De dag wordt afgesloten met het nuttigen van de zojuist gemaakte maaltijd tussen de olijfbomen en onder het genot van lekker glas lokale wijn.

kookvakanties Griekenland

Kookvakantie in Griekenland: Gezond eten hoort er tegenwoordig in het dagelijks leven helemaal bij en veel mensen zoeken naar een eenvoudige en snelle manier om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Tijdens uw vakantie op Kreta kunnen we u daarmee helpen.

Een dag koken in de buitenlucht of misschien zelfs meerdere dagen, de sfeer van de omgeving en de prachtige lokale producten zijn voor velen een enorme bron van inspiratie. Als u hier graag meer over wilt weten, lees dan eens verder op deze pagina of neem gerust contact met ons op.

Het Griekse kookboek van Zorbas Island: Hier vindt u  recepten uit de Griekse keuken van Zorbas Island. Deze gevarieerde en gezonde Griekse gerechten kunt u nu ook thuis klaarmaken. Natuurlijk kunt u tijdens uw vakantie op Zorbas Island alle gerechten ook zelf proeven. Wij gebruiken altijd verse (biologische) lokale producten voor al onze Griekse gerechten. Tijdens onze Griekse kookworkshops leggen we u meer uit over de ingrediënten en de bereiding van de Griekse keuken. In Kreta beschikken we over bijzondere gerechten, dus willen we u graag mee laten genieten van onze geheimen. Veel kookplezier en kali oreksi.

Kookvakantie Griekenland

Fotoboek Griekse kooklessen op Kreta: Op deze pagina krijgt u een overzicht van onze meer dan 10 jaar kookervaring op Kreta. We doen een aantal kookworkshops per jaar. De foto’s zijn door ons genomen tijdens onze kookworkshops op Kreta

Onze eigen Zorbas Island olijfolie: Het hele proces van oogsten tot aan bottelen of inblikken wordt door het Zorbas-team en geselecteerde partners gedaan. In november (soms december) worden de olijven handmatig geoogst en binnen 24-uur koud geperst. Dit zorgt voor een milde smaak en lage zuurgraad. Na een periode van een paar weken, om de olie te laten bezinken, wordt de olie gebotteld of ingeblikt en gelabeld. Klaar voor gebruik of de verkoop! Op deze website kunt u de olijfolie uit Kreta bestellen en meer lezen over het hele proces.

Olijven oogsten op Kreta: Het is weer zover, de tijd van olijven oogsten op Kreta is weer aangebroken. Vanaf begin november tot eind januari worden over het hele eiland de olijven uit de bomen gehaald voor de productie van olijfolie. Kreta staat bekend om de hoge kwaliteit olijfolie, de Extra Virgin Olijfolie. Bij Zorbas Island gebruiken wij voor al onze gerechten de olijfolie, die wij jaarlijks zelf produceren. Dus het is weer tijd om werkkleding aan te trekken en met het hele Zorbas team het land op te gaan. Ook gasten helpen mee! Een keer olijven oogsten met ons?

Idaia wijn informatie

Als u meer wilt weten over Idaia wijn uit Kreta, kijk dan op de pagina met informatie over wijn op Kreta: Idaia wijn Kreta.

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.