Meivakantie op Kreta

Meivakantie op Kreta 2024: De weergoden zijn ons goed gezind, want in de meivakantie op Kreta is het prachtig weer. Vorige week kon een groot deel van West-Europa ook genieten van zomers weer, maar helaas is het daar weer voorbij.  Op Kreta schijnt de zon volop en de temperatuur is al ruim de 20 graden gepasseerd. Het is al heerlijk weer om op het strand te liggen, maar ook om deel te nemen aan buitenactiviteiten in de meivakantie.

Mei wandelingen 2024

Junglewandeling op Kreta: Maandag is een prachtige dag om de week actief te beginnen in de jungleachtige natuur van Kreta. Niet heel ver van de accommodatie ligt er tussen de bergen een prachtig stuk verwilderde natuur verstopt en er stroomt ook water. Daardoor noemen we dit een tocht door de jungle van Kreta. Deze wandeling is niet moeilijk en er is veel schaduw.

Kookworkshop Grieks koken: Onze kookworkshop Grieks koken is enorm populair. Deze kookworkshop is in de buitenlucht, waarbij u een aantal heerlijke Griekse gerechten leert koken. Maar omdat niet iedereen van koken houdt, organiseren we op dinsdag een combinatie van kookworkshop en wandelen op Kreta. Hierbij gaat een deel van de groep dus het eten voorbereiden en het andere deel gaat wandelen. Voor de lunch komt iedereen bij elkaar om de kookkunsten te proeven.

Kreta in Mei

Cultuur van Kreta: Zon, zee en strand in de meivakantie is natuurlijk heerlijk, maar het is ook leuk om wat meer te leren over het Griekse eiland. In het bergachtige landschap zijn veel kleine dorpjes waar traditie en oude ambachten nog steeds erg belangrijk zijn. Het is een wereld die niet te vergelijken is met de toeristische badplaatsen. Daarom organiseren we op woensdag de excursie onbekend Kreta, waar we laten zien hoe het leven is in de dorpen, de tradities en cultuur van Kreta.

Wateractiviteiten in de meivakantie: In de lente op Kreta is het al heel zonnig en dagelijks loopt de temperatuur steeds een beetje op. Vooral deze week zal de tweede helft perfect zijn voor wateractiviteiten op Kreta. Donderdag gaan we naar een locatie op het eiland waar het leuk is om te snorkelen. Deze snorkelexcursie in de meivakantie is voor iedereen, zelfs als u nog nooit gesnorkeld heeft. Daarom geven we op zondag voorafgaand aan deze excursie een les in snorkelen in het zwembad. Vrijdag is er een boottocht met de Zorbas-boot naar onder andere de baai van Agios Georgios bij Chersonissos. In de baai kunt u snorkelen naar de grot in het water, zwemmen of luieren op het dek van de boot.

Vakantie in het voorjaar op Kreta 2024

Grieks dansen op Kreta: Vrijdagavond is het feest bij de accommodatie met een Griekse dansavond. De dansers laten u een aantal Griekse dansen zien en uiteraard kunt u zelf ook meedoen. Het is een leuke afsluiting van een actieve vakantieweek op Kreta. In het weekend doen we het rustig aan bij de accommodatie. Gewoon lekker ontspannen bij het zwembad of op het strand. U kunt natuurlijk ook een wandeling door Kokkini Hani maken of met de bus naar Heraklion, de hoofdstad van Kreta. In de tussentijd bereiden wij een BBQ voor, die op zaterdagavond is.

Tips voor de meivakantie op Kreta: Voor de zoektocht naar leuke uitjes in de meivakantie, kunnen wij u veel tips geven. Op Kreta is er meer dan genoeg te doen en het weer is perfect voor buitenactiviteiten. Of u nu graag actief in de buitenlucht wilt zijn of liever luiert in de zon, het kan allemaal op het Griekse eiland. Wij organiseren in de meivakantie op Kreta voor het hele gezin leuke activiteiten. U bent niet verplicht om hier aan deel te nemen. Als u liever zelf op pad gaat, geven wij u ook graag de nodige tips mee.

voorjaar op Kreta

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.