Nieuwsbrief Zorbas Island 2023 – Kreta: Via deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van nieuws voor een vakantie op Kreta in 2023. Droomt u alweer van een heerlijke vakantie in de zon? Met deze nieuwsbrief voor 2023 warmen we u alvast op!

Reserveringen 2023: we zijn begonnen met de reserveringen voor 2023. We merken dat veel mensen nu al uitkijken naar een vakantie in 2023. Komend jaar zijn we van 30 maart tot 15 november 2023 geopend. Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren wij u om er vroeg bij te zijn, want het is nu al erg druk met aanvragen.

Voor vliegtickets geldt dat hoe eerder u boekt, hoe goedkoper het is. Mocht u meer informatie willen over tickets en prijzen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Zomeragenda voor Kreta – Seizoen 2023: Ieder jaar hebben we een uitgebreid excursieprogramma met een aantal vaste excursies en ook weer nieuwe excursies op Kreta. Waarschijnlijk ben je benieuwd welke activiteiten we het komende seizoen bij Zorbas Island organiseren. In deze agenda voor Kreta geven we een overzicht van een aantal activiteiten waarvan we denken dat die je zullen interesseren. Vooral speciale excursies en activiteiten zullen we hier uitlichten. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld meerdaagse excursies, zoals kookweken en wandelweken op Kreta. Ook kun je hier meer informatie vinden over nieuwe excursies die we aan ons programma hebben toegevoegd (zomer en winter op Kreta).

Excursienieuws: in de winter zijn wij weer druk bezig met het uitzetten en uitwerken van nieuwe excursies. Nieuw in ons programma: meerdaagse wandel-, fiets- en zeiltochten! En ook komt er een nieuwe route voor de E4-wandelingen. Voor meer informatie, klik hier.

Nieuw in 2023 – Hike en bike vakantie – wandel- en fietstochten op KretaDit jaar hebben we een aantal nieuwe wandelingen en fietsroutes uitgezet. Hier geven we een overzicht van deze nieuwe mogelijkheden voor een hike en bike vakantie avontuurlijke wandel- en fietstochten op Kreta. U kunt deze routes met ons wandelen en fietsen. Maar we hebben ook GPS-mogelijkheden om deze routes individueel te doen. Ook de gasten die vaker met ons gewandeld en/of gefietst hebben, zullen aangenaam verrast worden door deze nieuwe routes. U kunt dit als pakket boeken: drie wandelingen en twee fietstochten in acht dagen, of andersom: drie fietstochten en twee wandelingen.

Zeilen naar verschillende Griekse eilanden: 5-daagse zeiltocht naar Milos, Kimolos en Poliegos met een Bavaria-zeilboot. We overnachten aan boord of in een luxe steenvilla in Cycladenstijl op Milos (2 nachten). De villa heeft 4 slaapkamers, 3 badkamers en toiletten, een prive-zwembad en een buiten BBQ, met een gigantisch uitzicht op de baai van Milos en Kimolos.

Zaterdag 13/5: vertrek rond het middaguur vanuit de Venetiaanse haven van Heraklion. We varen langs Kimolos en Poliegos naar Milos waar we de volgende dag aankomen. Klik door voor het programma: Zeilen naar de Griekse eilanden

13 mei tot 17 mei 2023 –  Zeilen naar de Griekse eilanden – Heraklion -Milos

07 oktober tot 11 oktober mei 2023 –  Zeilen naar de Griekse eilanden – Heraklion -Milos

Duiken en snorkelen: Op deze pagina hebben we een overzicht samengesteld van de mogelijkheden voor duiken en snorkelen op Kreta. Veel nieuwe lokaties!

Kamperen in een olijfgaard: Kreta is een vakantie eiland bij uitstek. Zon, zee, cultuur, natuur, tradities en vriendelijke mensen zijn de voornaamste redenen waarom men op vakantie naar Kreta gaat. Het grootste deel van het jaar is het weer heerlijk om van het buitenleven te genieten. Over het algemeen kiest men ervoor om in een hotel of appartement te verblijven. Een kampeervakantie op Kreta is niet iets waar men aan denkt. Er zijn zelfs genoeg mensen die nog nooit gekampeerd hebben, omdat ze het waarschijnlijk niet leuk vinden. Voor deze mensen, maar zeker ook voor alle andere gasten, hebben we een leuke uitdaging, kamperen in een olijfgaard in Griekenland, Excursie: 2 dagen wandelen en slapen in onze olijfgaard. We beschikken over tenten van 2 tot 10 personen, hangmatten, slaapbedjes etc. In de avond verzorgen wij een BBQ in het olijfveld.

Kookvakantie op Kreta overzichtWe bieden een vakantie aan op Kreta waarin u kookles krijgt. In 3 tot 8 dagen maakt u kennis met de wonderen van de Griekse keuken. We nemen u mee tijdens de inkopen en gaan met u naar diverse locaties, waar u leert koken in de Kretenzer bergen. Kijk op onze links van het Griekse kookboek en fotoboek Griekse kookvakantie voor meer informatie! Ook op de kookdag voor Zorbas gasten maken we weer nieuwe verrassende gerechten.

Workshop bronsgieten: Op Kreta is een bronsgieterij waar vader en zoon nog op dezelfde manier als de oude Grieken het brons gieten. Het is mogelijk om hier een workshop te volgen en zelf iets te maken. Tijdens de workshop wordt gewerkt met Zamac (zilverkleurig mengsel) omdat dit sneller smelt en dus minder gevaarlijk is. De workshop duurt ongeveer 2-3 uur.

Onbekend Kreta excursie: Een verzamelpagina van onbekende gebieden op Kreta. Deze tour brengt u naar centraal Kreta, langs oude ambachten, kloosters, dorpjes, wijnfabriekjes, olijfoliefabrieken, pottenbakkerijen, etc. Elk seizoen op Kreta biedt verschillende ambachten en activiteiten. Er zijn zoveel mogelijkheden om onbekend Kreta te ontdekken, dat we elke dag wel een excursie kunnen organiseren.

Actieve vakantie voor ouderen in Griekenland: Een actieve vakantie in het voorjaar, najaar of winter op Kreta voor senioren. Heeft u een lichamelijke beperking, maar wilt u op vakantie niet alleen maar op het strand liggen? Wij organiseren actieve vakanties voor iedereen! Laat ons weten wat u graag wilt doen en waar uw grenzen liggen, dan kunnen we onze activiteiten naar uw wensen aanpassen. We bieden veel verschillende activiteiten en mogelijkheden op Kreta.

Vakantiehuis huren: Ook komend jaar kunt u een prachtig, vrijstaand huis op een berg, in een olijfgaard huren. Dit huis is van alle gemakken voorzien. Natuurlijk kunt u ook kiezen om een week in alle rust door te brengen en een week bij Zorbas. Voor meer informatie, klik hier.

Ook op Zorbas zijn we bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. In de appartementen van het derde blok zullen de ramen en deuren vervangen worden. Ook het woonhuis is compleet gerenoveerd zowel van binnen als van buiten. En natuurlijk zal heel Zorbas voorzien worden van een 2023-look!

Zoals gezegd zijn we druk bezig met het uitzetten van nieuwe excursies. Nieuwe wandelingen, maar ook nieuwe fietsroutes. In 2023 wordt nog een aantal extra elektrische mountainbikes aangeschaft zodat we meer fietsexcursies kunnen organiseren en met meer gasten op pad kunnen!

De nieuwe olijven zijn inmiddels geoogst! De kwaliteit van de olijven en de olie was fantastisch. Dus wilt u ook genieten van heerlijke extra virigin olijfolie, bestel uw blikken hier.

We houden u in 2023 op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.