April vakanties naar Kreta

April vakanties naar Kreta: Kreta is een geweldige vakantiebestemming die voor iedereen wat te bieden heeft en in de zomer schijnt er de zon altijd. Maar hoe is het eigenlijk in de lente op Kreta? Het zuidelijk gelegen eiland heeft een mediterraan klimaat en in april begint normaal gesproken de droge periode die tot het najaar duurt. De meeste dagen is het dan mooi en zelfs zomers weer, maar er kan een bewolkte dag tussen zitten. Er is nog kans op een verdwaalde regenbui voordat de zomer echt onafgebroken regeert. Over het algemeen is het weer prima voor een vakantie vol buitenactiviteiten.

April vakanties naar Kreta – Voorjaar 2024

Het is lente en voorzichtig halen we wat luchtigere kleding tevoorschijn. De winter is voorbij, dus willen we iedere dag weer lekker naar buiten. De voorjaarsvakantie is net begonnen, maar wat een pech, het regent.

Misschien zou u toch eens moeten overwegen om in de lente op vakantie te gaan. Een voorjaarsvakantie naar Kreta belooft zonnig weer, een aangename temperatuur en eindelijk de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Voor een vakantie in de lente op Kreta hebben wij een programma samengesteld, waarbij iedereen wel iets leuks kan vinden om te doen.

Lente op Kreta – April vakanties en verblijf op Kreta

April vakantie en verblijf Kreta met actieve vakantie: Accommodaties op Kreta in combinatie met een actieve vakantie. Appartement en actief op Kreta. Elke dag vertrekken we vanaf de accommodatie naar leuke excursies. Na het ontbijt gaan we gelijk op pad. Natuurlijk kunt u ook kiezen om een dagje op het strand, gelijk voor deur, te blijven. Aan het einde van de middag komen we weer terug op de accommodatie, waar we aan zee gezamenlijk nog een drankje drinken. De lunch nemen we altijd voor u mee op de excursies. We nemen ook genoeg water mee voor onderweg, dat moet u dan wel zelf dragen in de rugzak. Na de excursie is er altijd nog tijd om te zwemmen in zee of het zwembad. ’s Avonds kunt u genieten van een lekker Grieks diner aan zee. Gaat u morgen ook weer mee of neemt u een rustdag aan het mooie strand?

Accommodatie op Kreta in april

Wilt u op vakantie een combinatie van activiteiten met accommodatie op Kreta?  We bieden veel mogelijkheden van een week tot twee weken vakantie op Kreta, waarbij u actief bezig kunt zijn, maar ook kunt relaxen! Na een excursie komt u terug bij onze appartementen aan zee en kunt u even neer ploffen met een mooi uitzicht naar Dia eiland of nog even zwemmen in de zee of in het zwembad. ’s Avonds kunt u genieten van een lekker drankje en het prachtige uitzicht op de zonsondergang!

Appartement en actief op Kreta in april

Appartement en actief op Kreta in april: Op deze pagina ziet u een overzicht van alle mogelijkheden die we bieden op Kreta. Appartement en actief op Kreta is een samenvatting pagina, waar u alles vindt van verblijf tot excursies en alles wat mogelijk is op het mooie vakantie-eiland Kreta.

U kunt thuis natuurlijk altijd een maaltijd laten bezorgen, maar u kunt ook tijdens uw vakantie op Kreta kookinspiratie opdoen tijdens een kookcursus Grieks koken. U leert dan heerlijke gezonde Griekse gerechten koken, die helemaal niet ingewikkeld zijn. Op dinsdag gaan we met onze gasten in de buitenlucht koken in een olijfboomgaard. Hier groeien nu de olijven, die in de winter geperst gaan worden voor de olijfolie. Deze Extra Virgin olijfolie is de basis van alle gezonde mediterrane gerechten. Andere geheimen van de Griekse keuken geven we u tijdens de kookcursus.

Kreta is een van de populairste vakantieoorden aan de Middellandse zee, maar het heeft veel meer te bieden dan zon, zee en uitgaansgelegenheden. De gemiddelde toerist die voor de eerste keer op Kreta komt, ziet niet veel meer dan het vakantieoord aan de kust en de standaard bezienswaardigheden. Wij doen dit graag anders en daarom laten wij op donderdag onze gasten een ander beeld van het eiland zien, het nog onbekende Kreta. Er zijn bijvoorbeeld veel prachtige bergdorpen op Kreta waar de lokale bevolking nog niet vaak toeristen gezien heeft. Hier is het leven nog eenvoudig en traditioneel en hebben onze gasten het gevoel alsof we terug in de tijd gaan.

Ieder jaar organiseren we voor de liefhebbers bloemenwandelingen in Griekenland. Er groeien in Griekenland meer dan 6.000 verschillende soorten bloemen en planten. Enkelen daarvan zijn inheems en uniek in Griekenland en de wereld. Griekenland heeft vele gezichten dankzij de veelzijdige natuur en Kreta is daar geen uitzondering op. Het Griekse eiland Kreta heeft een groot oppervlakte met 3 bergketens, waardoor overal op het eiland de natuur er weer anders uitziet. Berghellingen, kloven, kustgebieden en ook glooiend landschap hebben allemaal hun eigen specifieke eigenschappen voor de groei van bloemen en planten.

Flora van Kreta: De flora van Kreta is bijzonder divers; er groeien ruim 2.000 verschillende soorten planten en bloemen en vele daarvan komen alleen op Kreta voor. De meest zeldzame soorten zijn vooral in de bergen te vinden. Omdat Kreta zuidelijk gelegen is met een hoge temperatuur, zijn er het hele jaar door bloeiende bloemen. Het eiland wordt ook wel gezien als een waar paradijs voor de bloemenliefhebber.

Een deel van onze gasten gaat koken in de buitenlucht tussen de olijfbomen, terwijl een ander deel gaat wandelen in dezelfde omgeving. Deze natuurwandeling bij Anopolis zal voor velen een aangename verrassing zijn, want op slechts een paar minuten afstand van Kokkini Hani is een prachtig landschap waar u nauwelijks mensen tegen gaat komen. De kookgroep gaat ondertussen aan de slag om lekkere Griekse gerechten voor te bereiden.  Deze zijn klaar rond de tijd dat de wandelgroep aan lunch toe is. Zo eet iedereen gezellig samen in de olijfboomgaard en worden ervaringen uitgewisseld.

Foto album april 2024

23-30 april 2024

2024 Jeep excursies op Kreta

Jeepsafari op KretaEen overzicht van al onze jeepsafari’s. Leuke tours, informatie en mogelijkheden; een foto album met veel leuke foto’s van onze jeepsafari’s op Kreta. Tevens bieden wij een 2-daagse jeepsafari aan. Tijdens een jeepsafari ziet u veel van het ongerepte Kreta, een dag vol actie, natuur en cultuur.

12 April 2024 zeil toer

Boottocht op Kreta: Een excursie die nooit verveelt, is een dagje met de boot weg. Onze gasten vragen vaak al bij aankomst of we ook een boottocht op Kreta organiseren. Als de weersomstandigheden het toelaten varen we vrijdag met de boot. De Zorbas boot vaart ons naar een baai waar het water rustig is en we voldoende tijd hebben om te snorkelen en te zwemmen vanaf de boot. Kreta heeft een prachtige natuur, ook onder water.

Het klimaattype op Kreta is volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger een warm zeeklimaat. Dit klimaattype wordt ook meestal omschreven als een mediterraan klimaat of een Middellandse Zeeklimaat. Het Griekse eiland heeft gemiddeld bijna 3000 zonuren per jaar, dus als u in mei op vakantie naar Kreta gaat, kunt u wel rekenen op de warmte van de zon. Het is natuurlijk heerlijk om dan met een goed boek op een bedje in de zon te liggen, maar het is ook leuk om het eiland Kreta te gaan ontdekken. Wij organiseren ook in het voorjaar verschillende soorten activiteiten, zodat er voor iedereen wel iets leuks is om te doen.

Fotoboek April vakanties op Kreta – bijgewerkt tot 21 april 2024

14 april tot 21 april 2024 – April vakanties naar Kreta

11 april 2024: zeilen naar Agia Pelagia vanuit Heraklion haven.

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.