E4 wandelen in Lendas Kreta

E4 wandelen in Lendas Kreta 2023 – De nieuwe E4-wandeling en hike: Nieuwe E4-wandeling in de omgeving van Lendas, Zuid-Kreta. De route bestaat uit verschillende wandelingen: kloofwandeling, wandelen langs zee, goede wandelpaden, maar ook hiken door de bergen. De wandelingen leiden ons door en langs pijnboombossen, kloosters, dorpen, bergen en grotten.

De wandeling begint ten zuiden van het dorp Vasilikis.  Via een kronkelende gravelweg bereiken we  de Steno Gorge en dalen we af naar het strand van Tripiti aan de Libische Zee. Onderweg hebben we prachtige uitzichten naar zee en worden we nauwlettend in de gaten gehouden door de geiten die hier los op de bergen lopen. Vanaf Tripiti vervolgt de stijgende weg zich langs zee naar Cape Lendas, waar we Lendas kunnen zien liggen.  Na een korte daling, gaan we vanaf de haven van Lendas met de auto naar ons hotel in Lendas aan het strand, voor een heerlijk diner met lokale specialiteiten en een overnachting met de zee op de achtergrond.

Op de tweede dag van de E4 starten wij de wandeling met een rustige daling naar de kloof Pidimatou. Door deze prachtige, zeer smalle kloof stroomt een rustig beekje met mooie kleine watervalletjes. Na het doorkruisen van deze kloof, met af en toe van de rotsen glijden als een glijbaan, volgen wij het beekje naar de Trafoulas kloof die uitkomt op het marmerstrand. Een heerlijke plek om te lunchen! Daarna keren we terug door de kloof. Na een vlakke wandeling tussen de voorjaarsbloemen via een kronkelpaadje langs de zee komen we terug in Lendas waar een koude Alfa & Fimi staan te wachten.

De laatste wandeling van deze E4 is een korte wandeling naar het dorp Krotos. We beginnen bij het kerkje Panagia Vithanos dat gebouwd is in de rotsen. Vlak achter het kerkje is een heel erg smalle doorgang met een prachtig uitzicht over de kust bij Lendas.
Hierna klimmen we via een gravelweg door een groen landschap naar Krotos. Na een wandeling door het dorpje gaan we met de auto weer terug naar het noorden, naar Zorbas.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.