E4 wandelen in Lendas Kreta

E4 wandelen in Lendas Kreta 2024 – De nieuwe E4-wandeling en hike: Nieuwe E4-wandeling in de omgeving van Lendas, Zuid-Kreta. De route bestaat uit verschillende wandelingen: kloofwandeling, wandelen langs zee, goede wandelpaden, maar ook hiken door de bergen. De wandelingen leiden ons door en langs pijnboombossen, kloosters, dorpen, bergen en grotten.

Op de eerste dag vertrekken we vroeg van Zorbas en rijden we richting het zuiden naar Rouvas en Zaros. Daar lopen we de Rouvas-kloof. Een prachtige wandeling die ons langs en door een kloosterkerk, watervalletjes, bruggetjes, een kloof, een oeroud eikenbos en beekjes leidt. We lunchen bij een berghut.

De wandeling begint bij het meer van Zaros, waar ook het drinkwater van Kreta vandaan komt. In totaal is de wandeling ongeveer 15 km. Na de wandeling rijden we naar Lendas, waar we de komende 3 nachten verblijven.

’s Avonds eten we bij een authentiek, Grieks restaurant met heerlijke gerechten.

Op dag 2 rijden we naar Tripiti. Via een kronkelende gravelweg bereiken we de Steno kloof en dalen we af naar het strand van Tripiti aan de Libische Zee. Onderweg hebben we prachtige uitzichten naar zee en worden we nauwlettend in de gaten gehouden door de geiten die hier los op de bergen lopen. Vanaf Tripiti vervolgt de stijgende weg zich langs zee. Via de Pidimatou kloof lopen we naar Cape Lendas, waar we Lendas kunnen zien liggen.  Na een korte daling, gaan we vanaf de haven van Lendas met de auto naar ons hotel in Lendas aan het strand (de liefhebber kan vanaf hier nog teruglopen naar Lendas), voor een heerlijk diner met lokale specialiteiten.

Totale wandelafstand ongeveer 15 km.

De derde dag is een rondwandeling vanaf de haven van Lendas. We lopen door het prachtige gebied naar Krotos. Vervolgens volgen wij een beekje naar de Trafoulas kloof die uitkomt op het marmerstrand. Een heerlijke plek om te lunchen! Daarna keren we terug door de kloof naar de auto. De liefhebber kan middels een vlakke wandeling tussen de voorjaarsbloemen via een kronkelpaadje langs de zee teruglopen naar Lendas waar een koud drankje op het terras wacht en in de avond weer een heerlijk diner.

De laatste wandeling van deze E4 is een uitloopwandeling. Laat je verrassen door een mooie wandeling in de omgeving van Lendas, alvorens we terug naar Zorbas rijden.

We verblijven in Lendas in appartementen met zeezicht op ongeveer 400 m lopen van het dorpscentrum en strand.

De wandeling begint ten zuiden van het dorp Vasilikis.  Via een kronkelende gravelweg bereiken we  de Steno Gorge en dalen we af naar het strand van Tripiti aan de Libische Zee. Onderweg hebben we prachtige uitzichten naar zee en worden we nauwlettend in de gaten gehouden door de geiten die hier los op de bergen lopen. Vanaf Tripiti vervolgt de stijgende weg zich langs zee naar Cape Lendas, waar we Lendas kunnen zien liggen.  Na een korte daling, gaan we vanaf de haven van Lendas met de auto naar ons hotel in Lendas aan het strand, voor een heerlijk diner met lokale specialiteiten en een overnachting met de zee op de achtergrond.

De kloof Pidimatou. Door deze prachtige, zeer smalle kloof stroomt een rustig beekje met mooie kleine watervalletjes. Na het doorkruisen van deze kloof, met af en toe van de rotsen glijden als een glijbaan, volgen wij het beekje naar de Trafoulas kloof die uitkomt op het marmerstrand. Een heerlijke plek om te lunchen! Daarna keren we terug door de kloof. Na een vlakke wandeling tussen de voorjaarsbloemen via een kronkelpaadje langs de zee komen we terug in Lendas waar een koude Alfa & Fimi staan te wachten.

De laatste wandeling van deze E4 is een korte wandeling naar het dorp Krotos. We beginnen bij het kerkje Panagia Vithanos dat gebouwd is in de rotsen. Vlak achter het kerkje is een heel erg smalle doorgang met een prachtig uitzicht over de kust bij Lendas.
Hierna klimmen we via een gravelweg door een groen landschap naar Krotos. Na een wandeling door het dorpje gaan we met de auto weer terug naar het noorden, naar Zorbas.

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.