Havgas kloof Lassithi Kreta – Havgas kloof & canyon Lassithi, Kreta: Een bijzondere wandeling door de canyon van Havgas in Lassithi, niet te verwarren met de gelijknamige kloof Havgas bij het dorp Kalamafka. Deze kloof heeft een rivier met smeltwater van het plateau Katharos. Er komen maar weinig wandelaars. Dit is eigenlijk vreemd, want dit is een prachtige canyon met bijzondere uitzichten en mooie natuur. Het is geen gemakkelijke wandeling, maar wel goed te doen als u een ervaren wandelaar bent.

Er is geen gemarkeerd wandelpad, u volgt de rivier. De rivier staat vanaf eind mei droog, maar van december tot het voorjaar stoomt er water door de kloof. Dit is helder drinkwater, dat later wordt opgevangen op het plateau van Lassithi in bassins. Als deze bassins vol zijn, wordt het water doorgesluisd naar het stuwmeer van Avdou. Eigenlijk komt de rivier van Havgas uit in de Aposelemis canyon die ongeveer 20 kilometer verder ligt. Zie Aposelemis

Havgas kloof Lassithi Kreta – Canyon op Kreta

Canyon op Kreta (Havgas): De canyon is op sommige plaatsen breed en dan weer heel smal.

havgas canyon is gelegen tussen de bergen van Katharios Lakkos 1200 meter en Kefala 1270 meter.

De lengte van de kloof is ongeveer 4 kilometer. De kloof begint bij het kleine zoetwatermeer op Lassithi, vlakbij Agios Georgios en Agios Konstantinos. ’s Ochtends vroeg is het uitzicht over dit zoetwatermeer prachtig.

Natuur in de Havgas kloof & canyon: U ziet veel vogels in de kloof. Omdat er niet veel mensen komen, is het pad in het voorjaar begroeid met veel bloemen en planten. Zelfs vroeg in de winter ziet u al prachtige bloemen. Er groeit hoog in de bergen diktamos, waar de beroemde Kretenzer bergthee van wordt gemaakt.

Ronde rotsblok van Havgas

Een unieke steen, die rond uitgesleten is door het water dat er langs stroomt. Het is net alsof deze bijzondere steen er neergelegd is. Bij het ronde rotsblok stopt de wandeling dan ook, er is teveel water en het is  te hoog om overheen te klimmen. Dit punt heet Neraidokolympos, u wandelt hier weer terug. U kunt naar het rotsblok toe zwemmen als u dat wilt.

Wandelen door Havgas kloof Lassithi Kreta: Deze wandeling is met vertrek vanaf Agios Konstantinos ongeveer 8-10 kilometer heen en terug. De wandeling door de kloof begint bij de waterbassins. Onderweg moet u een aantal hekken voor de schapen en geiten opendoen, doe deze altijd weer dicht, zodat de schapen en geiten in hun gebied blijven. Ga niet verder wandelen waar het niet kan!

Havgas kloof Lassithi Kreta – Lassithi plateau op Kreta

Wandelen op Lassithi Kreta: Het mooie groene plateau van Lassithi is het hele jaar door toegankelijk voor de mooiste en verrassendste wandelingen op Kreta. U kunt na de kloof over het prachtige Lassithi plateau doorwandelen. Het plateau is een landbouwgebied met veel dorpen omringd door het mooie Dikti gebergte. Er zijn veel wandelingen mogelijk in dit gebied.

Kloof hike op Kreta – Havgas kloof Lassithi: De Havgas kloof Lassithi is een prachtige kloof tussen de bergen Katharios Lakkos (1200 meter) en Kefala (1270 meter) in het Dikti gebergte. U moet deze niet verwarren met de gelijknamige kloof Havgas bij het dorp Kalamafka. Het is de enige kloof bij het Lassithi Plateau en heeft een lengte van ongeveer 4 kilometer. Door de kloof stroomt water van de Katharo hoogvlakte naar de hoogvlakte van Lassithi. Het water is vooral smeltwater van de sneeuw, die in de winter op de bergtoppen ligt. De wandeling begint bij de waterbassins vlakbij Agios Georgios en Agios Konstantinos.

Hike Havgas op Kreta

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.