Het Griekse eiland Amorgos

Het Griekse eiland Amorgos: Amorgos is het meest oostelijk gelegen eiland van de Cycladen eilandengroep. Het ligt ten zuidoosten van het eiland Naxos en ten noordoosten van Santorini. Amorgos heeft twee havens, Aegiali in het noorden van het eiland en de haven van Amorgos, de belangrijkste haven van Amorgos in het midden van het eiland. Delen van het eiland bereiken een aanzienlijke hoogte boven zeeniveau, met prachtig uitzicht over de archipel. Amorgos is een van de meest indrukwekkende eilanden van de Cycladen. Het hoger gelegen dorp Chora of Hora is de hoofdplaats van Amorgos. Verder heeft het eiland een bekend Byzantijns klooster (Panagia Chozoviotissa) uit 1088.

Wat te doen op het Griekse eiland Amorgos?

Het dorp Chora, de hoofdplaats van Amorgos, is een middeleeuws bergdorp op 400 meter hoogte en is omringd door windmolens. Chora ziet eruit als het perfecte Griekse dorp met smalle straatjes, witgekalkte huizen, sfeervolle pleinen en veel mooie kerken. Niet ver van Chora is het klooster van Chozoviotissa, waarvan de bouw een triomf van de mens op de natuur is. Het eiland heeft meerdere mooie zandstranden, zoals Maltezi Beach. Dit zandstrand ligt ten noordwesten van Katapola en is bereikbaar met een kleine transferboot of u loopt erin ongeveer 30 minuten naartoe. Dichtbij het strand van Kalotaritissa kunt u het beroemde scheepswrak van Amorgos zien liggen. Het eiland is bij uitstek geschikt voor mooie wandelingen.

Wandelen op Amorgos

Op het Griekse eiland Amorgos zijn meerdere wandelroutes uitgezet. U kunt kiezen van een natuurwandeling op Amorgos met prachtige uitzichten tot wandelingen waar u rijke culturele schatten kunt ontdekken. Deze wandelroutes zijn genummerd en gemarkeerd. Als u bijvoorbeeld meer over de geschiedenis van het eiland wilt leren, dan kunt u een historische route lopen. Het wandelpad met de naam Itonia volgt een cultuurreis van 4000 jaar als de weg die de twee oude steden Minoa en Arkesini verbindt. De naam van het pad verwijst naar het feest ter ere van Athena Itonia. Wij geven u graag meer informatie over deze wandelroutes op Amorgos.

Het klooster Panagia Chozoviotissa

Het klooster van Chozoviotissa op Amorgos is het tweede oudste klooster in Griekenland gebouwd in 1017 en gerenoveerd in 1088. Volgens de overlevering werd het klooster in 1088 opgericht door de Byzantijnse keizer Alexios I Komnenos tijdens de periode van Iconoclasme (Beeldenstorm). Toen werd de icoon van de Heilige Maagd Maria door een vrouw uit Hozovo in Palestina gestuurd en deze kwam wonderbaarlijk op Amorgos terecht. Het klooster hangt letterlijk aan de klif op 300 meter boven de zee en is alleen zichtbaar vanaf de zee. Het klooster symboliseert het eerbetoon aan de Heilige Maagd Maria, de beschermheilige van het eiland. De icoon wordt elk jaar naar alle dorpen op het eiland gedragen.

Met de boot naar Amorgos

De enige manier voor de eilandbewoners van Amorgos om aan hun voorraden te komen, is per boot. Dit is ook de enige manier om van en naar het eiland te reizen. Het eiland heeft een bootverbinding met Athene, de haven van Piraeus op het vasteland. Verder zijn er veerboten naar de eilanden Kreta, Naxos, Syros, Paros, Koufonissi, Schinoussa, Donoussa en Astypalea. De Skopelitis familie verzorgt al jaren de toevoer naar het eiland met hun boot de Express Skopelitis. Het enige schip dat erin geslaagd is om bij storm te varen van haven naar haven, dankzij het ontwerp van het schip en de legendarische vaardigheden van de kapitein. Skopelitis betekent voor de eilandbewoners hun zuurstof, hun levensonderhoud.

Amorgos

Eilandhoppen naar de Griekse Cycladen: Een week vakantie op Kreta is leuk om te combineren met eilandhoppen naar de Griekse Cycladen. Het Griekse eiland Amorgos behoort tot de eilandengroep de Cycladen. Het eiland wordt gezien als paradijs voor wandelaars en is het best bewaarde geheim van de Cycladen.

Als u vanaf Kreta wilt gaan eilandhoppen naar de Cycladen, geven wij u graag meer informatie over Amorgos. We helpen u graag een programma samen te stellen, dat helemaal aan uw wensen voldoet. Vervolgens zullen wij vooraf de accommodatie voor u boeken, zodat u verzekerd bent van een slaapplaats op het Griekse eiland.

De gezonken boot op Amorgos

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.