Jeepsafari Kreta

Jeepsafari Kreta Griekenland: Off-road rijden op Kreta geeft u de mogelijkheid om het echte Kreta te ontdekken. Het binnenland van Kreta heeft ontelbaar veel wegen, die door de bergen van dorp naar dorp gaan. Alleen zijn dit onverharde wegen, die niet op een landkaart staan. Met de jeepsafari komt u op deze wegen en zult u zien dat het echte Kreta niet te vergelijken is met de toeristische gebieden.

Het doel van onze jeepsafari is om u te laten zien hoe mooi de natuur en cultuur in de bergen van Kreta is. Daarbij komt u op plekken, die niet in toeristische gidsen beschreven staan. Toeristische trekpleisters proberen wij te vermijden of vanuit een andere hoek te bekijken. Zo rijden we een jeepsafari naar Lassithi, de beroemde hoogvlakte op Kreta. Ook het Lassithi Plateau kan vanaf een andere punt in het Dikti gebergte bekeken worden, zonder dat u onder de voet wordt gelopen door de vele toeristen.

Het Dikti Gebergte rondom de Lassithi hoogvlakte leent zich uitstekend voor de jeepsafari. Er zijn meer dan genoeg onverharde wegen. Deze wegen zijn niet bij veel mensen bekend, de plaatselijke boeren niet meegerekend. De hoogvlakte zelf ligt op een hoogte van ongeveer 840 meter en de bergen hebben pieken die wel tot 2100 meter hoog gaan. In de winter ligt er sneeuw op deze bergen en in de lente zijn er vaak nog een paar plekken met sneeuw te zien. Prachtig om te zien als u in de zomerkleding in een open jeep zit.

De sneeuw in de winter geeft het Lassithi Plateau in de lente en vroege zomer veel smeltwater, wat in de droge zomer gebruikt wordt. De Venetianen hebben tussen 1514 en 1560 een infrastructuur van sloten aangelegd om het water op te vangen. Dit wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt. De vruchtbare grond op de hoogvlakte, het klimaat, het water en het vlakke terrein maken Lassithi tot een perfecte omgeving om aardappelen en andere gewassen te telen.

Jeepsafari op Kreta: Een jeepsafari op Kreta bevat veel elementen voor een leuke actieve vakantie; avontuur, natuur en cultuur in oude Kretenzische dorpjes. Naast onze jeepsafari naar Lassithi hebben we nog meerdere routes, die we graag rijden. Op deze pagina vindt u een paar voorbeelden, maar we hebben nog veel meer routes die we kunnen rijden. We zetten alleen niet alle details op onze website, omdat we een aantal mooie plekken graag voor onszelf en onze gasten houden.

Meerdaagse jeepsafari op Kreta Griekenland: Misschien heeft u na één dag jeepsafari zin in nog meer. We bieden u een ander soort vakantie aan: 5 dagen met jeeps rijden door Kreta Griekenland. Ontdek het Kreta waar anderen nooit zullen komen, via 500 kilometer onverharde wegen. Veel mensen zijn al eens op Kreta geweest, maar wij willen u graag op een andere manier kennis laten maken met het onbekende Kreta.

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.