Een leuke zomervakantie in Griekenland

Een leuke zomervakantie in Griekenland (Zorbas Island): Voor velen is de zomervakantie voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Maar dat wil niet zeggen, dat de zomer op Kreta ook voorbij is. De komende paar maanden zal de zon nog volop schijnen en blijft de temperatuur aangenaam. Dus iedereen die nog op vakantie naar de zon wil, kan altijd bij ons terecht. Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van de leukste momenten van de zomervakantie. Zo kan iedereen nog even nagenieten van een leuke zomervakantie in Griekenland.

Wekelijks waren er een aantal activiteiten, die standaard in ons zomerprogramma stonden;

Een excursie naar onbekend Kreta behoort al jaren tot een favoriet uitstapje in Griekenland. Ieder jaar passen we deze excursie aan, zodat ook onze vaste gasten iets nieuws kunnen zien. Het gaat er om dat we onze gasten delen van Kreta laten zien, waar men meer kan leren over het echte leven op het eiland. Bergdorpen, traditionele ambachten en prachtige natuur vormen de basis van deze excursie op Kreta.

Gezond eten en vooral ook versbereide maaltijden zijn tegenwoordig erg belangrijk. Het Mediterrane dieet is bewezen gezond en ook erg lekker. Op ons buffet staan altijd meerdere lekkere Griekse gerechten en gasten vragen vaak om het recept. Dat is de reden dat wij ten eerste een kookboek hebben geschreven met traditionele Griekse recepten. En ten tweede geven we wekelijks kookles en culinaire tips over Grieks koken tijdens een kookworkshop.

Snorkelen in Griekenland is en blijft een leuke trip voor het hele gezin. In het kristalheldere water van de Middellandse Zee rondom Kreta is veel flora en fauna te zien. Vooral in de buurt van rotsen leven veel vissen en er zijn zelfs grotten onder water. Als mensen nog nooit gesnorkeld hebben, geven we eerst instructies over snorkelen in ons zwembad. De ene keer snorkelen we vanaf het strand en de andere keer vanaf de boot. Snorkelen is een sport die iedereen een keer uit zou moeten proberen.

En dan is er natuurlijk ook nog onze boottrip met de Zorbas boot. Heerlijk een dag op het water met de mogelijkheid om vanaf de boot te zwemmen en te snorkelen. Helaas kon deze excursie niet iedere week doorgaan, omdat er dan teveel zeewind was met golven op zee. Soms waren mensen daar teleurgesteld over, maar deze zeewind zorgde er wel voor dat de hete zomerdagen aangenaam waren.

Laten we vooral niet vergeten dat we ook deze zomer weer veel gewandeld hebben en de komende maanden gaan we daar ook mee door. Omdat het in de zomer nogal warm wordt op Kreta, nemen we onze gasten mee om te wandelen in gebieden met veel schaduw en het liefst ook water om af te koelen. Favoriet deze zomer waren de Sarakina kloof in Zuidoost-Kreta, de Patsos kloof in West-Kreta en de kloof bij Preveli in Zuidwest-Kreta. We hebben hier heel wat kilometers geklommen en geklauterd over rotsblokken, waarbij de voeten ook wel nat werden. Maar ook de wandeling in de omgeving van Zorbas Island vinden onze gasten leuk. We rijden slechts een paar minuten naar Anopoli, waar de wandeling begint. Wonderbaarlijk genoeg komen we hier geen andere groepen toeristen tegen en kunnen we genieten van een natuurwandeling in een prachtige omgeving.

Elektrisch fietsen op Kreta Griekenland: Tijdens een fietsvakantie in Griekenland fietst u door de indrukwekkende natuur en maakt u kennis met de cultuur. U blijft lekker in beweging terwijl u de meest prachtige plekken ontdekt. Van natuurbewonderaar tot cultuurliefhebber; door ons gevarieerde aanbod in fietsvakanties is er voor elk wat wils. Elektrisch fietsen op Kreta is echt in opkomst, omdat dit het fietsen in het bergachtige landschap wat aangenamer maakt. Bij ons kunt u al jaren een fietsvakantie boeken. Maar nu gaan we een stapje verder en bieden we ook elektrisch fietsen met verblijf op Kreta.

zomer vakantie overzicht

Vakantie in Griekenland: De zomervakantie is voorbij, maar de zomer op Kreta niet. Zelfs als de kalender zegt, dat het herfst is, lijkt het op Kreta wel zomer. Onze accommodatie is het hele jaar open en heeft een ideale ligging aan de noordkust van het eiland. Met een zwembad en een zandstrand voor de deur kunt u heerlijk van de zon genieten. Van de bedjes en parasols kunt u altijd gratis gebruik maken.