Hiking Kreta Griekenland

Hiking Kreta Griekenland 2024: De herfstmaanden oktober en november zijn perfecte maanden voor een hike op Kreta Griekenland. In deze periode is het niet zo heel erg warm meer, maar de temperatuur is nog zeer aangenaam om te wandelen, zeker op Kreta. Het heeft nog nauwelijks geregend sinds de lange droge zomer, waardoor de wandelroutes op Kreta over het algemeen nog goed begaanbaar zijn. Deze week lopen we een aantal dagen over delen van de Europese E4 wandelroute. De E4 wandelroute loopt van Spanje naar Cyprus en daarvan ligt een deel op Kreta.

Hiking Kreta 2024

Overzicht wandelvakanties Kreta: Deze pagina vol met wandelingen op Kreta, toont u de onbegrensde mogelijkheden voor wandelaars op Kreta. We beschikken over wandelroutes die u zelf kunt bewandelen, maar wij bieden ook wandeltochten op Kreta met een gids.

Natuurgebied Kreta: Welk antwoord moeten we geven op de vraag hoe de natuur van Kreta is? Dit antwoord kunnen we niet in een paar zinnen geven. Kreta heeft een heel veelzijdige natuur en ieder deel van het eiland heeft haar eigen charmes. Zo zijn er bijvoorbeeld beschermde natuurgebieden op Kreta, die we graag bezoeken. Over het algemeen zijn dit gebieden waar niet veel toeristen komen, omdat deze niet de meest bekende plekken van Kreta zijn. En natuurlijk zijn dit de natuurgebieden in Griekenland, die we graag aan u laten zien.

Tot rust komen op Kretahike op Kreta Griekenland 2024

Tot rust komen op Kreta: U heeft eindelijk vakantie, bent toe aan rust en u wilt iets van Kreta zien. Misschien dacht u dat Kreta overbevolkt is met toeristen en dat de rust ver te zoeken is, maar dat is absoluut niet zo, Kreta is een groot eiland en in slechts een klein deel verblijven de toeristen. Er blijft dus genoeg over om van uw welverdiende rust op vakantie te genieten. Maar rust betekent niet meteen alleen op een bedje in de zon liggen. U kunt ook tot rust komen op Kreta tijdens een wandeling waarbij u van prachtige uitzichten kunt genieten. Heerlijk even tot jezelf komen en één worden met de natuur.

kloofwandeling in Griekenland Kreta – hike op Kreta – Hiking griekenland

Hike op Kreta – Makkelijke kloofwandeling op Kreta: Het eerste wat er gezegd wordt als u voor het eerst naar Kreta gaat, de Samaria kloof moet u echt lopen. Nu is dit geen makkelijke kloof en valt zelfs onder de categorie zware kloofwandelingen van Kreta. Tevens is het door de bekendheid erg druk hier. Maar het goede nieuws is, dat wij meerdere makkelijke kloofwandelingen organiseren. Zeker als het erg warm weer is en u wilt graag een kloof wandelen, dan hebben wij een tal aan alternatieven voor u. Kloven waarbij u voldoende schaduw onderweg heeft en niet een te grote afstand hoeft te wandelen. Bovendien wandelen wij in gebieden, die niet bekend zijn bij de gemiddelde reisorganisatie. Er is dus een hele kleine kans dat u door andere toeristen onder de voet wordt gelopen.

Watervallen op Kreta

Watervallen op Kreta Griekenland: Het is hoogzomer op Kreta, de natuur is uitgedroogd en de rivieren hebben geen water meer. Zo lijkt het in ieder geval. Maar er zijn genoeg plekken in de bergen van Kreta te vinden waar u zelfs in de zomer water kunt vinden. En dan zijn er zelfs watervallen op Kreta, waar u onder kunt gaan staan om af te koelen. Dat zijn plekken die niet zomaar met de auto te bereiken zijn, u moet er dan ook nog wel een stuk voor lopen. Het zijn wel de goed verstopte wonderen van Moeder Natuur op Kreta. Geen zorgen, wij weten de weg er naartoe.

Boswandeling op Kreta

Boswandeling op Kreta: We kennen het allemaal, heerlijk op zondag een wandeling door het bos maken. Alleen is een boswandeling op Kreta minder gebruikelijk. Dit komt omdat er niet meer veel bossen te vinden zijn. De bossen die er nog wel zijn, worden beschermd door bosbeheer. Deze plekken zijn vaak minder goed bereikbaar of liggen wat verder weg. Maar een wandeling door de bosgebieden van Kreta is zeker de moeite waard. De combinatie met de bergen op de achtergrond leveren prachtige plaatjes op.

Eerste dag van een hike op Kreta

De wandelvakantie in de herfst begint met een pittige wandeling van 18 kilometer aan de zuidkust van West-Kreta. We wandelen vanuit Paleochora langs de zuidkust naar Sougia. Via het haventje van Sougia lopen we naar de Lissos kloof. Een prachtige kloof met mooie rotswanden in diverse kleuren. Na de kloof wandelen we omhoog naar het plateau, waar we al snel uitzicht hebben op het antieke Lissos. Het pad is ouder dan 2.000 jaar, de sporen van het verleden zijn nog goed zichtbaar. Lissos was een belangrijke stad op Kreta tussen de 4e eeuw voor Christus tot de 7e en 9e eeuw na Christus. Lissos werd verlaten door haar bewoners na een enorme aardbeving. Er zijn nog stenen huisjes uit de Romeinse tijd waar u gewoon omheen kunt wandelen.

Via de Lissos kloof lopen we weer terug naar Sougia, waar we overnachten. Sougia ligt aan een verbindingsroute tussen de E4 wandelroutes in Zuidwest-Kreta. Het is maar een klein dorpje aan de zuidkust van Kreta, waar de lokale bevolking uit de stad Chania in het weekend graag komt. Het heeft een vrij groot strand aan de Libische Zee waar het heerlijk is om bij te komen van de wandeling. Er zijn een paar restaurantjes om te genieten van een hapje en een drankje.

Tweede dag van een hike Kreta Griekenland

De lokale bevolking aan de zuidkust van West-Kreta leeft vooral van de visserij. Dankzij de rotsachtige kliffen biedt de natuur hier een goede habitat voor vissen. Deze dag gaan we na het ontbijt met een vissersboot naar Charei. Het gebied is alleen te voet of per boot bereikbaar, waardoor u er niet vaak mensen tegen gaat komen. De naam Charei wordt eigenlijk alleen door de Kretenzers gebruikt, het staat beter bekend onder de naam Agios Adonis. Er zijn geen faciliteiten in deze omgeving, er staat alleen een pittoresk kerkje met de naam Agios Adonis. De wandeling begint hier en gaat via de kustlijn van de Libische Zee terug naar Sougia. Het is een wandeling van 12 kilometer in de ongerepte natuur met prachtige vergezichten.

Derde dag van hiking op Kreta

Vroeg in de morgen gaan we naar de Agia Irini kloof. Het is een heel veelzijdige kloof met prachtige hoge rotsen, dennenbomen, een stenen rivierbedding en indrukwekkende vergezichten. De Agia Irini kloof begint over een makkelijk pad tussen hoge platanen, cipressen en veel bloemen en kruiden. Langzaam daalt het pad af tussen de hoge rotswanden naar het einde van de kloof. Er zijn onderweg diverse rustplaatsen om te genieten van de overweldigende natuur. Een heel afwisselende kloof, die u door een rivierbedding weer terugbrengt naar Sougia. Het is een wandeling van ongeveer 16 kilometer.

Vierde dag van een wandelvakantie op Kreta

In de ochtend gaan we eerst naar Chania voor een stadswandeling. Het zijn voornamelijk de Venetiaanse en Turkse elementen die de stad sieren. Het oude centrum heeft Venetiaanse, Turkse en Joodse wijken, ieder met een eigen sfeer. Rondom de Venetiaanse haven, met de vuurtoren in het fort Firkas uit 1629, zijn gezellige terrasjes.

Na de stadswandeling in Chania rijden we naar de Katholiko kloof op het schiereiland Akrotiri. Het is voor de religie een van de belangrijkste kloven van Kreta, want veel monniken en kluizenaars vonden schuilplaats in de grotten. In de kloof bevindt zich de Panagia Arkoudiotissa grot, oftewel de Berengrot. De naam is te danken aan de enorme stalagmiet in de vorm van een beer, die op het punt staat water te gaan drinken. Volgens de legende toverde de Heilige Maagd Maria de beer om in steen, omdat deze water wilde stelen van de monniken. In de kloof is er het verlaten Katholiko klooster, misschien het oudste klooster op Kreta.

E4 wandelen op Kreta

E4 wandelpad op Kreta: Meerdaagse wandelingen op Kreta. We bieden een combinatie aan van verschillende wandelingen op Kreta over de E4 route. Vanaf deze pagina kunt u doorklikken naar wandelingen, die we aanbieden in combinatie met accommodatie op Kreta. Er zijn ook combinatie wandelingen mogelijk, zoals een paar dagen de E4 route op Kreta wandelen en daarnaast andere wandelingen in de omgeving van Zorbas Island. We hebben de mooiste routes van de E4 samengevoegd met veel van onze eigen wandelingen.

Overzicht

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.