Koken in Griekenland

Koken in Griekenland – Grieks leren koken: In ieder huishouden hoor je vaak dezelfde vraag: wat eten we vandaag? We willen allemaal graag gezond eten, maar hebben niet altijd de inspiratie om iets lekkers en gezond klaar te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat de Griekse en met name de Kretenzische keuken erg gezond is. Veel mensen willen daarom Grieks leren koken, want het eten smaakt altijd zo lekker tijdens de vakantie in Griekenland.

Grieks leren koken

Wij hebben veel recepten uit de Griekse keuken, die wij graag met onze gasten delen. Tijdens uw vakantie op Kreta kunt u Grieks leren koken. Onze kok laat u dan zien hoe eenvoudig het is om een smaakvolle gezonde maaltijd op tafel te zetten. U kunt ervoor kiezen om een dag met ons ergens in de bergen te gaan koken. Maar u kunt er ook voor kiezen om een workshop koken op Kreta van meerdere dagen te volgen. De kooklessen zijn de buitenlucht, want het is tenslotte vakantie.

Koken in GriekenlandKoken op Kreta: Het is vakantie en dan toch koken op Kreta. Veel mensen willen tijdens de vakantie niet koken. Maar het volgen van een workshop koken op Kreta is iets wat veel van onze gasten graag doen. Het is leuk om leren waarom het Griekse eten zo lekker smaakt en het koken in de buitenlucht maakt dit nog leuker. Voor de echte liefhebber van Grieks eten organiseren we zelfs een volledig programma van meerdere dagen Grieks koken. En als uw reisgenoten anders actief op Kreta bezig willen zijn, kunnen zij deelnemen aan een van de vele andere excursies die wij organiseren.

Kookvakantie Griekenland

Kookles op Kreta overzichtWe bieden een vakantie aan op Kreta waarin u kookles krijgt. In 3 tot 5 dagen maakt u kennis met de wonderen van de Grieks keuken. We nemen u mee tijdens de inkopen en gaan met u naar diverse locaties, waar u leert koken in de Kretenzer bergen. Tevens hebben we ook kookworkshops van 1 dag. Kijkt u op onze links van het Griekse kookboek en fotoboek Griekse kookvakantie.

Het Griekse kookboek van Zorbas Island: Hier vindt u  recepten uit de Griekse keuken van Zorbas Island. Deze gevarieerde en gezonde Griekse gerechten kunt u nu ook thuis klaarmaken. Natuurlijk kunt u tijdens uw vakantie op Zorbas Island alle gerechten ook zelf proeven. Wij gebruiken altijd verse (biologische) lokale producten voor al onze Griekse gerechten. Tijdens onze Griekse kookworkshops leggen we u meer uit over de ingrediënten en de bereiding van de Griekse keuken. In Kreta beschikken we over bijzondere gerechten, dus willen we u graag mee laten genieten van onze Griekse geheimen.

Onze eigen Zorbas Island olijfolie: Het hele proces van oogsten tot aan bottelen of inblikken wordt door het Zorbas-team en geselecteerde partners gedaan. In november (soms december) worden de olijven handmatig geoogst en binnen 24-uur koud geperst. Dit zorgt voor een milde smaak en lage zuurgraad. Na een periode van een paar weken, om de olie te laten bezinken, wordt de olie gebotteld of ingeblikt en gelabeld. Klaar voor gebruik of de verkoop! Op deze website kunt u de olijfolie uit Kreta bestellen en meer lezen over het hele proces.

Griekse kookvakantie

Olijven oogsten op Kreta: Het is weer zover, de tijd van olijven oogsten op Kreta is weer aangebroken. Vanaf begin november tot eind januari worden over het hele eiland de olijven uit de bomen gehaald voor de productie van olijfolie. Kreta staat bekend om de hoge kwaliteit olijfolie, de Extra Virgin Olijfolie. Bij Zorbas Island gebruiken wij voor al onze gerechten de olijfolie, die wij jaarlijks zelf produceren. Dus het is weer tijd om werkkleding aan te trekken en met het hele Zorbas team het land op te gaan. Ook gasten helpen mee! Een keer olijven oogsten met ons?

kookvakanties naar Griekenland

Agenda Zorbas Island  vakantie op Kreta – Seizoen: Ieder jaar hebben we een uitgebreid excursieprogramma met een aantal vaste excursies en ook weer nieuwe excursies op Kreta. Waarschijnlijk ben je benieuw d welke activiteiten we het komende seizoen bij Zorbas Island organiseren. In deze agenda voor Kreta geven we een overzicht van een aantal activiteiten waarvan we denken dat die je zullen interesseren. Vooral speciale excursies en activiteiten zullen we hier uitlichten. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld meerdaagse excursies, zoals kookweken en wandelweken op Kreta. Ook kun je hier meer informatie vinden over nieuwe excursies die we aan ons programma hebben toegevoegd.

Onbekend Kreta excursie: Een verzamelpagina van onbekende gebieden op Kreta. Een verzameling van excursies die in geen enkel hokje passen: olijven oogsten op Kreta, kaas maken op Kreta, geiten melken, Griekse muziek workshops en wat dacht u van een dag Grieks leren koken?

Activiteiten voor vakantie op Kreta: op deze pagina ziet u alle activiteiten die we bieden voor een actieve vakantie op Kreta.

De Griekse keuken

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Een vakantie op Kreta en tegelijkertijd gezond leren koken is het hele jaar door mogelijk bij onze appartementen. Overdag in de buitenlucht Grieks leren koken en in de avond genieten van een heerlijke maaltijd buiten op het terras van Zorbas Island. Onze appartementen liggen direct aan zee, waardoor u tijdens het eten kunt genieten van de zonsondergang en een prachtig uitzicht.