Meivakantie op Kreta Giekenland

Meivakantie op Kreta Giekenland 2024: Kreta is een geweldige vakantiebestemming die voor iedereen wat te bieden heeft en in de zomer schijnt er de zon altijd. Maar hoe is het eigenlijk in de lente op Kreta? Het zuidelijk gelegen eiland heeft een mediterraan klimaat en in mei begint normaal gesproken de droge periode die tot het najaar duurt. De meeste dagen is het dan mooi en zelfs zomers weer, maar er kan een bewolkte dag tussen zitten. Er is nog kans op een verdwaalde regenbui voordat de zomer echt onafgebroken regeert. Over het algemeen is het weer prima voor een vakantie vol buitenactiviteiten.

meivakanties Kreta 2024

De weergoden zijn ons goed gezind, want in de meivakantie op Kreta is het prachtig weer. Vorige week kon een groot deel van West-Europa ook genieten van zomers weer, maar helaas is het daar weer voorbij.  Op Kreta schijnt de zon volop en de temperatuur is al ruim de 20 graden gepasseerd. Het is al heerlijk weer om op het strand te liggen, maar ook om deel te nemen aan buitenactiviteiten in de meivakantie.

Junglewandeling op Kreta: Maandag is een prachtige dag om de week actief te beginnen in de jungleachtige natuur van Kreta. Niet heel ver van de accommodatie ligt er tussen de bergen een prachtig stuk verwilderde natuur verstopt en er stroomt ook water. Daardoor noemen we dit een tocht door de jungle van Kreta. Deze wandeling is niet moeilijk en er is veel schaduw.

Cultuur van Kreta

Zon, zee en strand in de meivakantie is natuurlijk heerlijk, maar het is ook leuk om wat meer te leren over het Griekse eiland. In het bergachtige landschap zijn veel kleine dorpjes waar traditie en oude ambachten nog steeds erg belangrijk zijn. Het is een wereld die niet te vergelijken is met de toeristische badplaatsen. Daarom organiseren we op woensdag de excursie onbekend Kreta, waar we laten zien hoe het leven is in de dorpen, de tradities en cultuur van Kreta.

Kookworkshop Grieks koken: Onze kookworkshop Grieks koken is enorm populair. Deze kookworkshop is in de buitenlucht, waarbij u een aantal heerlijke Griekse gerechten leert koken. Maar omdat niet iedereen van koken houdt, organiseren we op dinsdag een combinatie van kookworkshop en wandelen op Kreta. Hierbij gaat een deel van de groep dus het eten voorbereiden en het andere deel gaat wandelen. Voor de lunch komt iedereen bij elkaar om de kookkunsten te proeven.

Wateractiviteiten in de meivakantie

In de lente op Kreta is het al heel zonnig en dagelijks loopt de temperatuur steeds een beetje op. Vooral deze week zal de tweede helft perfect zijn voor wateractiviteiten op Kreta. Donderdag gaan we naar een locatie op het eiland waar het leuk is om te snorkelen. Deze snorkelexcursie in de meivakantie is voor iedereen, zelfs als u nog nooit gesnorkeld heeft. Daarom geven we op zondag voorafgaand aan deze excursie een les in snorkelen in het zwembad. Vrijdag is er een boottocht met de Zorbas-boot naar onder andere de baai van Agios Georgios bij Chersonissos. In de baai kunt u snorkelen naar de grot in het water, zwemmen of luieren op het dek van de boot.

Grieks dansen op Kreta

Vrijdagavond is het feest bij de accommodatie met een Griekse dansavond. De dansers laten u een aantal Griekse dansen zien en uiteraard kunt u zelf ook meedoen. Het is een leuke afsluiting van een actieve vakantieweek op Kreta. In het weekend doen we het rustig aan bij de accommodatie. Gewoon lekker ontspannen bij het zwembad of op het strand. U kunt natuurlijk ook een wandeling door Kokkini Hani maken of met de bus naar Heraklion, de hoofdstad van Kreta. In de tussentijd bereiden wij een BBQ voor, die op zaterdagavond is.

Wat eten we vandaag?

Tips voor de meivakantie op Kreta: Voor de zoektocht naar leuke uitjes in de meivakantie, kunnen wij u veel tips geven. Op Kreta is er meer dan genoeg te doen en het weer is perfect voor buitenactiviteiten. Of u nu graag actief in de buitenlucht wilt zijn of liever luiert in de zon, het kan allemaal op het Griekse eiland. Wij organiseren in de meivakantie op Kreta voor het hele gezin leuke activiteiten. U bent niet verplicht om hier aan deel te nemen. Als u liever zelf op pad gaat, geven wij u ook graag de nodige tips mee.

Wat eten we vandaag? U kunt thuis natuurlijk altijd een maaltijd laten bezorgen, maar u kunt ook tijdens uw vakantie op Kreta kookinspiratie opdoen tijdens een kookcursus Grieks koken. U leert dan heerlijke gezonde Griekse gerechten koken, die helemaal niet ingewikkeld zijn. Op dinsdag gaan we met onze gasten in de buitenlucht koken in een olijfboomgaard. Hier groeien nu de olijven, die in de winter geperst gaan worden voor de olijfolie. Deze Extra Virgin olijfolie is de basis van alle gezonde mediterrane gerechten. Andere geheimen van de Griekse keuken geven we u tijdens de kookcursus.

Wandelen en snorkelen in Zuid-Kreta

De mooiste plekken voor het snorkelen zijn niet altijd makkelijk te bereiken. De locatie waar we woensdag gaan snorkelen is bijvoorbeeld niet per auto te bereiken. Dat betekent dat we eerst een stukje moet wandelen voordat we op een strand in een afgelegen baai komen, waar het prachtig is om te snorkelen. De wandeling gaat door de nog onbekende Martsalo kloof aan de zuidkust van Kreta. Het ongewone landschap in de kloof wordt vooral gekenmerkt door de Kretenzische dadelpalm die hier groeit. De kloof is ongeveer maar 2 kilometer lang. Voorafgaand aan deze excursie wandelen en snorkelen, geven we op dinsdagmiddag wel eerst snorkelinstructies in het zwembad van Zorbas Island.

Onbekend Kreta

Kreta is een van de populairste vakantieoorden aan de Middellandse zee, maar het heeft veel meer te bieden dan zon, zee en uitgaansgelegenheden. De gemiddelde toerist die voor de eerste keer op Kreta komt, ziet niet veel meer dan het vakantieoord aan de kust en de standaard bezienswaardigheden. Wij doen dit graag anders en daarom laten wij op donderdag onze gasten een ander beeld van het eiland zien, het nog onbekende Kreta. Er zijn bijvoorbeeld veel prachtige bergdorpen op Kreta waar de lokale bevolking nog niet vaak toeristen gezien heeft. Hier is het leven nog eenvoudig en traditioneel en hebben onze gasten het gevoel alsof we terug in de tijd gaan.

Boottocht op Kreta

Een excursie die nooit verveelt, is een dagje met de boot weg. Onze gasten vragen vaak al bij aankomst of we ook een boottocht op Kreta organiseren. Als de weersomstandigheden het toelaten varen we vrijdag met de boot. De Zorbas boot vaart ons naar een baai waar het water rustig is en we voldoende tijd hebben om te snorkelen en te zwemmen vanaf de boot. Kreta heeft een prachtige natuur, ook onder water.

Patsos kloof hiken en wandelen op Kreta

Een spectaculaire kloof, waar u veel zult moeten klimmen en klauteren. De Patsos canyon loopt door een prachtig wandelgebied op Kreta. De route door de kloof staat goed aangegeven. U wandelt langs en door riviertjes. Voor deze wandeling heeft u goede wandelschoenen nodig (eventueel een paar extra droge sokken), een rugzak en genoeg water. In de winter is er veel stromend water.

Mei vakanties 2024

Het klimaattype op Kreta is volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger een warm zeeklimaat. Dit klimaattype wordt ook meestal omschreven als een mediterraan klimaat of een Middellandse Zeeklimaat. Het Griekse eiland heeft gemiddeld bijna 3000 zonuren per jaar, dus als u in mei op vakantie naar Kreta gaat, kunt u wel rekenen op de warmte van de zon. Het is natuurlijk heerlijk om dan met een goed boek op een bedje in de zon te liggen, maar het is ook leuk om het eiland Kreta te gaan ontdekken. Wij organiseren ook in het voorjaar verschillende soorten activiteiten, zodat er voor iedereen wel iets leuks is om te doen.

Voorjaar Kreta 2024

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Overzicht van de mei maand in 2023

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.

Meivakantie op Kreta