Naar Griekenland op vakantie in het laagseizoen

Naar Griekenland op vakantie in het laagseizoen: Als u niet afhankelijk bent van de schoolvakantie om weg te gaan naar het buitenland, raden wij u een reis naar Griekenland in het voorjaar aan. De temperatuur is al heel aangenaam en de zon doet goed zijn best. Bovendien worden de toeristische trekpleisters nog niet overspoeld door toeristen. Onze accommodatie is op het zuidelijk gelegen eiland Kreta, een populaire vakantiebestemming in Griekenland. Iedere week organiseren we voor onze gasten verschillende activiteiten, waarbij we hoe dan ook altijd de toeristische plekken van Kreta mijden. Dus het maakt bij ons niet uit of u in het hoogseizoen of het laagseizoen op vakantie komt. Samen met ons kunt u unieke plekken op Kreta bezoeken.

Vakantie infomatie 2024

Kloof van Havgas bij Lassithi: Volgens de weersvoorspellingen is maandag een warme dag, dus hebben we besloten om in een omgeving met verfrissend water te wandelen. Tussen het Katharo en Lassithi plateau ligt de prachtige kloof van Havgas. Het water van het ruim 300 meter hoger gelegen Katharo plateau wordt door Havgas kloof naar het Lassithi plateau getransporteerd. Doordat de Havgas kloof niet overspoeld wordt mensen, is het ecosysteem hier heel rijk. Er leven hier honderden soorten vogels en andere dieren. Op de berghellingen is er een overvloed aan bomen en kruidachtige vegetatie waaronder het kruid diktamos. De kloof is redelijk goed toegankelijk tot aan het natuurlijke waterbassin “Neraidokolympos”. Hier blokkeert een grote ronde rotsblok de wandelroute en alleen ervaren bergbeklimmers gaan hier verder.

Dorpentocht Episkopi en Stamnoi: Om een idee te krijgen van het ‘echte’ leven op Kreta, gaan we op dinsdag een wandeling door de dorpen Episkopi en Stamnoi maken. De smalle straatjes, de oude huizen en de vriendelijke dorpsbewoners die graag een praatje maken, geven een goede indruk van het Griekse dorpsleven. Deze dorpen zijn een typisch voorbeeld van hoe de mensen leven die niets met toerisme te maken hebben, ondanks dat deze dorpen heel dicht bij het toeristische gebied op Kreta liggen. Hier leeft men voornamelijk van de landbouw, waarbij de productie van olijfolie, wijn en zuivelproducten het belangrijkst zijn. De dorpelingen houden zich vast aan traditie en ook de geschiedenis van de omgeving wordt met zorg bewaard. Zo zijn er in de dorpen nog veel overblijfselen uit de Byzantijnse en Venetiaanse tijd te vinden, waaronder vooral veel oude kerken. 

Actieve vakanties

Wandelen aan de zuidkust van Kreta: Op woensdag steken we het eiland over en gaan we wandelen aan de zuidkust van Kreta. Het dorp Tsoutsouras in Zuid-Kreta is vooral bekend onder de lokale bevolking en is een plek waar veel Grieken in augustus hun vakantie vieren. Minder bekend is dat hier in de omgeving een palmenbos is. Wie op internet zoekt naar een palmenbos op Kreta, komt dan uit bij Vai of Preveli, maar er zijn nog andere unieke plekjes. Het palmenbos waar wij naartoe gaan is zeker geen toeristische trekpleister en wij kunnen daardoor in alle rust genieten van onze wandeling.

Agios Antonios Kloof bij Patsos: Vlakbij het dorpje Patsos ten zuiden van Rethymnon ligt de bijzondere Agios Antonios kloof. De meeste mensen noemen het de Patsos kloof, de naam Agios Antonios komt van het kerkje in het begin van de kloof. Dit kerkje is in de rots gebouwd en is een soort bedevaartsoord voor de lokale bevolking. Buiten de kerk staan bijvoorbeeld krukken die mensen hebben achtergelaten nadat ze als door een wonder zijn genezen. De wandeling in deze kloof is een heel avontuur, want er moeten wel wat uitdagende rotsblokken getrotseerd worden. Met hier en daar hulp van touwen, houten bruggetjes en elkaar een hand geven lukt het uiteindelijk wel. We kunnen alleen niet beloven dat de voeten droog blijven. Donderdag gaan we de uitdaging aan om door dit bijzonder stuk natuur te lopen. Het zal een dag worden om nooit te vergeten.

Boot reizen op Kreta

Zorbas boottocht: Ondanks dat het nog lente is, loopt de temperatuur deze week behoorlijk hoog op. Hoogste tijd dus om een dagje af te koelen op het water. Met de Zorbas boot varen we vrijdag langs de kust op naar het vissersdorpje Sissi. Onderweg is er de gelegenheid om de zee in te springen. Er is niets zo heerlijk om vanaf de boot het heldere zeewater in te springen. Wij nemen snorkels en duikbrillen mee, zodat u de onderwaterwereld bij Kreta kunt bewonderen. In Sissi kunt u een wandeling door het dorp maken, souvenirwinkeltjes bekijken of wat gaan eten. 

Vakantie 2024

Vakantie op Kreta in het laagseizoen: Onze appartementen Zorbas Island liggen aan de noordkust van Kreta. Van de Griekse eilanden is Kreta het meest zuidelijk gelegen. Daardoor is het op Kreta over het algemeen warmer dan de rest van Griekenland. Zeker in de lente kan de temperatuur al hoog oplopen. Onze activiteiten passen we hierop aan. Als u geen zin heeft om mee te doen, is het natuurlijk ook heerlijk om op een bedje in de zon te gaan liggen. Bij onze accommodatie hebben we een heerlijk zwembad, maar ook een zandstrand direct voor de deur. De zonnebedjes en parasols staan klaar en onze gasten maken hier gratis gebruik van.

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.