Tips voor een vakantie in Griekenland

Tips voor een vakantie in Griekenland 2024: Het is altijd weer een hele organisatie om een vakantie in de zomer te regelen. Zeker als u met het hele gezin weg wilt, is het niet makkelijk om iets te vinden wat ieder gezinslid leuk vindt. Het komt er vaak op neer dat u eigenlijk geen zin hebt om ver te reizen, maar u wilt wel graag een zonvakantie in Europa. Als u in augustus naar Griekenland gaat, heeft u gegarandeerd regelmatig zon. Met het boeken van de vakantie is de eerste stap gezet, maar wat is er eigenlijk te doen in Griekenland? Wij geven u graag tips voor een vakantie op Kreta in Griekenland. Om het nog makkelijker te maken, hebben we een weekprogramma samengesteld wat voor iedereen leuk is. Naast ons vaste weekprogramma bieden we ook andere actieve excursies aan, afhankelijk van de wensen van onze gasten.

Eilandhoppen van Kreta naar Naxos: een 4-daagse trip naar Naxos. Op Naxos doen we verschillende uitstapjes. Er zijn mogelijkheden om andere eilanden te bezoeken, of om op Naxos zelf nog andere excursies te doen. Het is tot slot ook mogelijk om nog een nacht op Santorini te verblijven om zelf het eiland te verkennen (voor de menigte met de ferry aankomt).

Cycladen eilanden Griekenland

Deze week gaan we op maandag naar de kloof bij Preveli. Het vertrek is vroeg in de ochtend, omdat we naar de zuidkust van Kreta moeten rijden. Maar het is de moeite waard, want het is een bijzonder natuur. Preveli staat bekend om de grote hoeveelheid palmbomen en oleanderstruiken die hier langs de rivier groeien. De kloof van Preveli eindigt bij een strand aan de Libische Zee.

Week programma

Dinsdag is de leerzame dag van de week. Een deel van onze gasten zal meer leren over het leven in de binnenlanden van Kreta. Tijdens de excursie onbekend Kreta bezoeken we een paar bergdorpjes en laten we u onder andere oude ambachten zien. Bij de accommodatie zullen een aantal liefhebbers een culinaire les volgen bij de workshop Grieks koken. En dan is er ook nog les in snorkelen in het zwembad. Dit ter voorbereiding op de excursie snorkelen.

Vakantie tips

Woensdag is de wekelijkse excursie snorkelen. Dit is een leuk uitje voor het hele gezin. En als u even genoeg heeft van snorkelen, kunt u ook een wandeling in de mooie omgeving maken. 

Zon, zee en strand is het eerste wat er in u opkomt als u aan Kreta denkt. Maar er is zoveel meer te zien. In augustus wandelen in de hitte op Kreta klinkt als een onmogelijke opgave. Toch zijn er genoeg schaduwrijke plekken, die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Op donderdag gaan we een wandeltocht door de jungle van Kreta maken. De wandeling gaat door de wilde natuur van Kreta met hier en daar stromend water.

Zeewind

In augustus waait er op Kreta een regelmatig een zeewind, die de warme temperatuur aangenaam maakt en waardoor het niet snel benauwd is. Deze noordenwind wordt op Kreta de Meltemi wind genoemd. Als de wind niet te hard waait, gaan we op vrijdag met de Zorbas boot naar de baai van Agios Giorgos bij Chersonissos om daar te zwemmen en te snorkelen. Daarna varen we nog een stuk langs de kust op richting het vissersdorp Sissi.

Op zee

Om de week leuk af te sluiten, gaan we iedere zaterdag naar Watercity in Anopoli. Gezinnen bezoeken in de vakantie graag een pretpark, maar een waterpretpark bij warm weer is natuurlijk veel leuker. Met een enorme variëteit aan waterglijbanen kan iedereen genieten van een spectaculaire dag.

Zonvakantie naar Griekenland: We hebben een aantal activiteiten die wekelijks in de zomervakantie terugkomen. Maar we kunnen nog veel meer actieve excursies op Kreta organiseren en we luisteren daarbij naar de wensen van onze gasten. Het kan natuurlijk ook zijn, dat u veel liever op een bedje in de zon ligt. Onze accommodatie heeft een zwembad en bovendien is er een zandstrand direct voor de deur. Hier staan bedjes en parasols klaar, waar u gratis gebruik van kunt maken. En als u even niet weet wat u zou kunnen doen, geven we graag tips voor een vakantie op Kreta Griekenland.

Excursie overzicht

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.