Wandelvakantie in Griekenland

Wandelvakantie in Griekenland 2024 – informatie over wandelen in Griekenland: Voorjaar, maart, april, mei  en de herfstmaanden oktober en november zijn perfecte maanden voor een wandelvakantie in Griekenland. In deze periode is het niet zo heel erg warm meer, maar de temperatuur is nog zeer aangenaam om te wandelen, zeker op Kreta.

Het heeft nog nauwelijks geregend sinds de lange droge zomer, waardoor de wandelroutes op Kreta over het algemeen nog goed begaanbaar zijn. Deze week lopen we een aantal dagen over delen van de Europese E4 wandelroute. De E4 wandelroute loopt van Spanje naar Cyprus en daarvan ligt een deel op Kreta. Wandelvakantie Griekenland – Rugzak wandelingen in Griekenland.

Overzicht wandelvakanties: Deze pagina vol met wandelingen op Kreta, toont u de onbegrensde mogelijkheden voor wandelaars op Kreta.

Eerste wandeldag

Eerste dag van een wandelvakantie in Griekenland: De wandelvakantie in de herfst begint met een pittige wandeling van 18 kilometer aan de zuidkust van West-Kreta. We wandelen vanuit Paleochora langs de zuidkust naar Sougia. Via het haventje van Sougia lopen we naar de Lissos kloof. Een prachtige kloof met mooie rotswanden in diverse kleuren. Na de kloof wandelen we omhoog naar het plateau, waar we al snel uitzicht hebben op het antieke Lissos. Het pad is ouder dan 2.000 jaar, de sporen van het verleden zijn nog goed zichtbaar. Lissos was een belangrijke stad op Kreta tussen de 4e eeuw voor Christus tot de 7e en 9e eeuw na Christus. Lissos werd verlaten door haar bewoners na een enorme aardbeving. Er zijn nog stenen huisjes uit de Romeinse tijd waar u gewoon omheen kunt wandelen.

Via de Lissos kloof lopen we weer terug naar Sougia, waar we overnachten. Sougia ligt aan een verbindingsroute tussen de E4 wandelroutes in Zuidwest-Kreta. Het is maar een klein dorpje aan de zuidkust van Kreta, waar de lokale bevolking uit de stad Chania in het weekend graag komt. Het heeft een vrij groot strand aan de Libische Zee waar het heerlijk is om bij te komen van de wandeling. Er zijn een paar restaurantjes om te genieten van een hapje en een drankje.

Tweede dag wandelen

Tweede dag van een wandelvakantie in Griekenland: De lokale bevolking aan de zuidkust van West-Kreta leeft vooral van de visserij. Dankzij de rotsachtige kliffen biedt de natuur hier een goede habitat voor vissen. Deze dag gaan we na het ontbijt met een vissersboot naar Charei. Het gebied is alleen te voet of per boot bereikbaar, waardoor u er niet vaak mensen tegen gaat komen. De naam Charei wordt eigenlijk alleen door de Kretenzers gebruikt, het staat beter bekend onder de naam Agios Adonis. Er zijn geen faciliteiten in deze omgeving, er staat alleen een pittoresk kerkje met de naam Agios Adonis. De wandeling begint hier en gaat via de kust langs de Libische Zee terug naar Sougia. Het is een wandeling van 12 kilometer in de ongerepte natuur met prachtige vergezichten.

Derde dag wandelen

Derde dag van een wandelvakantie in Griekenland: Vroeg in de morgen gaan we naar de kloof van Agia Irini. Het is een heel veelzijdige kloof met prachtige hoge rotsen, dennenbomen, een stenen rivierbedding en indrukwekkende vergezichten. De Agia Irini kloof begint over een makkelijk pad tussen hoge platanen, cipressen en veel bloemen en kruiden. Langzaam daalt het pad af tussen de hoge rotswanden naar het einde van de kloof. Er zijn onderweg diverse rustplaatsen om te genieten van de overweldigende natuur. Een heel afwisselende kloof, die u door een rivierbedding weer terugbrengt naar Sougia. Het is een wandeling van ongeveer 16 kilometer.

Vierde dag wandelen

Vierde dag van een wandelvakantie in Griekenland: In de ochtend gaan we eerst naar Chania voor een stadswandeling. Het zijn voornamelijk de Venetiaanse en Turkse elementen die de stad sieren. Het oude centrum heeft Venetiaanse, Turkse en Joodse wijken, ieder met een eigen sfeer. Rondom de Venetiaanse haven, met de vuurtoren in het fort Firkas uit 1629, zijn gezellige terrasjes.

Na de stadswandeling in Chania rijden we naar de Katholiko kloof op het schiereiland Akrotiri. Het is voor de religie een van de belangrijkste kloven van Kreta, want veel monniken en kluizenaars vonden schuilplaats in de grotten. In de kloof bevindt zich de Panagia Arkoudiotissa grot, oftewel de Berengrot. De naam is te danken aan de enorme stalagmiet in de vorm van een beer, die op het punt staat water te gaan drinken. Volgens de legende toverde de Heilige Maagd Maria de beer om in steen, omdat deze water wilde stelen van de monniken. In de kloof is er het verlaten Katholiko klooster, misschien het oudste klooster van Kreta.

E4 wandelpaden

E4 wandelpad op Kreta: Meerdaagse wandelingen in Griekenland. We bieden een combinatie aan van verschillende wandelingen op Kreta over de E4 route. Vanaf deze pagina kunt u doorklikken naar wandelingen, die we aanbieden in combinatie met accommodatie op Kreta. Er zijn ook combinatie wandelingen mogelijk, zoals een paar dagen de E4 route op Kreta wandelen en daarnaast andere wandelingen in de omgeving van Zorbas Island. We hebben de mooiste routes van de E4 samengevoegd met veel van onze eigen wandelingen.

Wandelroutes in Griekenland fotoboek: Op deze pagina vindt u een overzicht van onze wandelfoto’s. Door de jaren heen zijn het wel veel foto’s geworden. We hopen u een overzicht te geven van wat er er allemaal mogelijk is in Griekenland voor een leuke wandelvakantie, met wandelroutes in Griekenland.

Overzicht wandelvakanties: Deze pagina vol met wandelingen op Kreta, toont u de onbegrensde mogelijkheden voor wandelaars op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.