zomervakantie op Kreta

Zomervakantie op Kreta 2024: Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten die we zoal van organiseren in de schoolvakanties in het voorjaar, zomer en najaar op Kreta.

Er zijn actieve activiteiten. Bij voorreserveringen proberen we de excursie altijd in te plannen. Soms is dat niet mogelijk in verband met het weer of andere factoren. Als u meer informatie wilt hebben over onze excursies, kunt u ons mailen. Hieronder een selectie van de mogelijkheden. Actieve vakanties op Kreta.

Behalve het programma voor de vakanties hebben we gedurende het jaar ook dagen/weken die in het teken staan van bepaalde excursies, zoals een kookweek, E4-wandelingen, fiets 3-daagse, snorkel 3-daagse etc. Kijk hier voor onze jaaragenda.

Vakantieprogramma voor Kreta Griekenland

Onbekend Kreta (dorpstoer): Onbekende gebieden in centraal Kreta. We beschikken over meerdere unieke routes. We laten dorpen en de Kretenzer cultuur zien in de bergen; dit zijn plekken waar u zelf nooit komt. Tijdens deze excursie stoppen we regelmatig om kleine dorpswandelingen te maken, we bezoeken een pottenbakkerij, kerken en kloosters. We gaan koffie drinken in een dorpskafenion (koffiehuis) of onderweg en lunchen op een mooie plek. Onderweg kunt u prachtige foto’s maken, u ziet ook veel natuur en leert de lokale bevolking en cultuur kennen.

Actieve vakanties

Puzzeltour op Kreta – Geocaching op Kreta – GPS spoorzoeken op Kreta: Een avontuurlijke puzzeltour voor iedereen! Een leuke dag op Kreta, of je nu in een familie auto met 9 personen de puzzeltour doet of samen in een Fiat Panda! We maken een paar teams die elkaar deze dag regelmatig tegenkomen. Elk team krijgt dezelfde vragen en dezelfde missie: ontdek Kreta met een puzzel. De puzzeltour heeft vragen over mythologie, geschiedenis, natuur, geologie, etc. Deze puzzeltour op Kreta is uitgezet in een prachtig gebied, zodat u onderweg veel ziet, maar u heeft ook genoeg te doen, zoals navigeren, geocaches zoeken, puzzelvragen beantwoorden en avontuur!

Kookworkshop: Buiten koken op Kreta: u kookt tussen de olijfbomen waar de Zorbas olijfolie vandaan komt. Zoals velen al wel weten, is dat wij voor onze gerechten alleen onze eigen olijfolie gebruiken. Om een goede kwaliteit olijfolie te kunnen garanderen, hebben wij een eigen olijfboomgaard waar we ieder jaar onze olijven oogsten. Tussen deze prachtige olijfbomen hebben we faciliteiten voor het koken gebouwd om zo het buiten koken op Kreta naar een hoger niveau te brengen.

Hike in olijfvelden

Wandeling in de omgeving van het olijfveld: terwijl sommige gasten deelnemen aan de kookcursus, kunt u ook meelopen met een wandeling van ongeveer 8 km. Deze wandeling gaat door de olijfvelden, twee dorpen, weer terug naar ons beginpunt. Als het klooster open is, nemen we daar ook even een kijkje. Onderweg drinken we wat bij de lokale kafenion onder de moerbeibomen. Bij terugkomst in het olijfveld, kunnen we aanschuiven voor de lunch die de koks van de kookworkshop bereid hebben.

Snorkelen Kreta

Snorkelen: voorafgaand aan elke snorkelexcursie, krijgt u snorkelles in het zwembad om het materiaal te testen en wat oefeningen te doen. Na het snorkelen doen we nog een klein tourtje door het binnenland en hebben we een vroege lunch/tweede ontbijt. We zijn bijtijds weer terug op Zorbas.

Ook hebben we mogelijkheden in het zuiden van Kreta. Ook dan vertrekken we vroeg om op tijd in de baai te zijn. Bij een van de baaien, gaan we met een boot naar een strand waar je alleen per boot of lopend kan komen. Hier snorkelen we vanaf het strand en na het snorkelen lunchen we op het strand. Voor de liefhebber is er een klim naar een klooster wat op de rotsen ligt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de baai. Natuurlijk kunt u ook lekker zonnebaden op het strand en zwemmen. Kijk hier voor meer informatie over snorkelen op Kreta.

Hike excursie

Jungle wandeling – Neraidospilio De wandeling begint in een dorp in de omgeving. Door de olijfvelden lopen we naar een kerkje. Via een eeuwenoude Romeinse brug, waar in het water vaak schildpadden te zien zijn, lopen we via een verlaten dorp naar een meertje. Bij dit meertje komen volgens de mythologie de elven en feeën samen. We vervolgen onze weg door een kloof, een heel andere omgeving. We moeten wat klimmen en regelmatig een riviertje oversteken. Na de kloof lopen we weer via de velden terug naar ons beginpunt.

Aposelemis: gierenkloof Deze kloof is een hike waar we veel moeten klimmen en klauteren. Deze kloof is lang geleden gemaakt door de schaapsherders, zij maken hier nog dagelijks gebruik van. De kloof is adembenemend mooi, een natuur om nooit meer te vergeten. Halverwege de kloof komt u bij een grot uit. Hier wonen gieren, de vleugels van deze gieren hebben soms een spanwijdte van wel 2 meter. Deze wandeling is ongeveer 8-10 kilometer. We kunnen deze wandeling ook uitbreiden tot 12 kilometer. Ook zijn er met de GPS mogelijkheden tot 18 kilometer. Goede wandel- of sportschoenen zijn noodzakelijk. Lunch onderweg in de kloof.

Zorbas boot : Varen met de Zorbas boot naar een rotseilandje voor de kust van Stalis met een bezoek aan de baai van Agio Georgios. De Zorbas boot vaart langs de kust van Kreta, u heeft een prachtig uitzicht over het eiland.  Onderweg ligt de boot twee keer aan het anker zodat er gezwommen en gesnorkeld kan worden. De totale duur van de boottocht is ongeveer 3 uur. Er is onderweg geen lunch.

Zeilen en Jeep safari in de zomer

Jeepsafari door onbekend Kreta: Een fantastische tour door de binnenlanden van Kreta. Vooral over onverharde wegen voeren we u door ongerepte gebieden die zeer weinig toerisme hebben gezien. Een heerlijk avontuur waarbij u kunt genieten van de mooiste plekjes van het eiland.

Watercity: Het grootste waterpark van Europa biedt de meest unieke glijbanen en zwembaden.

Voetballen: we gaan een keer in de week aan het eind van de middag naar een lokaal voetbalstadion met kunstgras. Hier wordt gevoetbald door de kinderen en ouders. Aan het eind van de wedstrijd worden er nog penalties genomen.

Actieve excursies

Elektrisch fietsen in de zomervakantie op Kretawe hebben een aantal elektrische mountainbikes waarmee we regelmatig tochten maken. Er zijn verschillende routes van verschillende afstanden. We rijden tussen de olijfvelden door, door dorpen en stukjes off-road. Onderweg drinken we koffie. Bij de kortere afstanden zit geen lunch omdat we op tijd terug zijn of na de lunch weggaan.

Zorbas BBQ-avond: elke zaterdagavond organiseren we een traditionele Griekse BBQ. U kunt naar alle lust eten en proeven van de verschillende gerechten.

Gyros avond: elke week staat er gyros op het menu. ’s Middags al gaat de gyrosmachine aan en wordt uw eetlust opgewekt door de heerlijke geuren van het vlees dat langzaam ronddraait en gaart.

Nachtvissen op Kreta: Met een vissersboot de zee op om te vissen, alles is aanwezig, van lijnen tot hengels.

Zomervakanties

Autoroutes & GPS op Kreta: Een nieuwe manier van de mooiste plaatsen op Kreta ontdekken. U kunt gebruik maken van autoroutes op Kreta en GPS routes. Of u nu een halve dag wilt rijden in combinatie met snorkelen, wandelen en strand, of een langere auto tour met natuur, cultuur, geologie, archeologie, dorpen of onbekende gebieden op Kreta, we hebben het allemaal gedetailleerd uitgewerkt.

Wandeling in de kloof van Sarakina (Zuid-Kreta): Deze wandeling is een echte hike waar u niet droog blijft, u moet een stukje zwemmen! We organiseren regelmatig wandelingen.

Zomer vakantie

Pottenbakkers wandeling en workshop bronsgieten: Een excursie door een Grieks dorpje in centraal Kreta. Er wordt u veel uitleg gegeven over de natuur & cultuur van Kreta. Onderweg bezoeken we een oud klooster. De totale afstand van deze wandeling is ong. 3 kilometer. In de middag gaan we naar een Griekse pottenbakker. Hier leert u zelf met klei boetseren. U kunt uw eigen creatie (zoals bv een vaas, schaal of kandelaar) maken.  Daarna brengen we een bezoek aan een bronsgieterij waar vader en zoon nog op dezelfde manier als de oude Grieken het brons gieten. Het is mogelijk om hier een workshop te volgen en zelf iets te maken. Tijdens de workshop wordt gewerkt met Zamac (zilverkleurig mengsel) omdat dit sneller smelt en dus minder gevaarlijk is. De workshop duurt ongeveer 2-3 uur.

Zeilen

Zeilen naar Dia: We zeilen van Heraklion naar Dia met een Bavaria C45, een 14 meter lang zeiljacht. Het eiland Dia ligt op ongeveer 7 zeemijlen vanaf Heraklion Kreta. Eerst even lekker wakker worden met de zeewind in de haren en luieren op het dek in de zon. Onderweg geeft de kapitein leuke en interessante informatie over het prachtige eiland. Als we een beetje geluk hebben, zien we dolfijnen zwemmen. Eenmaal bij Dia aangekomen, blijkt het eiland veel meer te bieden dan wat van een grote afstand lijkt. Dankzij de vele baaien rondom het eiland, is het er een paradijs om te snorkelen. Maar ook een wandeling op Dia eiland naar het kleine witte kerkje van Analipsis is een welkome afwisseling. Ook heeft u hier de mogelijkheid om te suppen. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht naar Kreta. We lunchen aan boord van de zeilboot.

Informatie over Kreta

Activiteiten voor vakantie op Kreta: op deze pagina ziet u alle activiteiten die we bieden voor een actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

accommodatie en excursies: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.